söndag 26 mars 2017

I det lilla


Vad jag börjar att längta efter små fina ljuvliga vårblommor. I rabatten vid vår second hand butik Fyndet hade dessa små fina snödroppar kikat fram. Jag blir så otroligt glad av dessa första blommor. Som ett löfte på att våren faktiskt är på väg.


Vägen hem till oss är delvis lerig, delvis isig. Som livet vid en grusväg är om våren. Man får se sig för vart man sätter sina steg.


I år kommer jag att ha världens finaste påskris. Grannarna har så fina höns och jag fick några av deras fina fjädrar som de tappat. Jag blev så ledsen då jag fick höra att fjädrar man köper är fjädrar som dragits från levande höns. Så ont det måste göra. Känns mycket bättre att ha fjädrar som man vet att de inte har slitits från någon höna utan att de själv har tappat.


De är så vackra vart ett av dem. Jag har redan tagit in lite ris för att de ska hinna växa fram små gröna blad på till påsken.


Det finns så mycket vackert att sikta in sig på. Blunda för det fula och rikta in sig på det fina. Jag har svårt för det ibland, men det är bra att påminna sig om att det fina finns ofta i det lilla. Hoppas du får en fin vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar