söndag 30 december 2018

Mellandagar


När kattskrället hoppar upp i fönstret och river ner min ljuvligt vackra amaryllis med sex blommande klockor då är han inte alldeles populär kan jag förtälja. Några klockor höll sig kvar, men några gick av. De fick hamna i en vas istället och den långa vackra blomman hängde jag upp och ner i fönstret. Det blev riktigt vackert. Men nog känns det bra surt att den som hade så många klockor skulle rivas ner, men sånt händer.





Mellandagarna är så sköna. Jag jobbar några av dagarna, men annars är vi mest bara hemma. Jag har satt upp den vackra julbonaden jag fick av mina svärföräldrar i julklapp. Den är från min svärmors föräldrar och jag tycker att den är så fin. Fick en till också, men den har jag inte riktigt funnit någon plats till ännu.


Det blev en väldig massa böcker till mig i jul. Sicken lycka alltså. Tre av dem hade jag önskat mig, "Jul i Bullerbyn", "35 vantar" "Sticka varmt och mönstrat". Jag blev så glad. De underbart illustrerade Harry Potter böckerna har jag länge velat köpa, men inte känt att jag haft råd med. Så roligt att ha i sin ägo.


Denna nyutgåva av Astrid Lindgrens bok om barnen i Bullerbyn är ju så otroligt vacker. Jag skulle kunna bo i varje bild.


Jag vill leva i allt julfint så länge så länge.


Lackstången är färdiganvänd för i år, men får ligga framme bara för att de är så fina.


Min son vet hur mycket jag tycker om Karl-Bertil Jonssons jul. Dagarna innan han gick på jullov lånade han hem boken till mig från biblioteket. Så gulligt av honom. Jag kan höra berättarrösten och karaktärernas röster i huvudet då jag ser på bilderna och läser texten.


Granen står så grön och grann och har nästan inte barrat ett dugg.


Idag fick vi fira käre far i huset som fyller hela 37 år. Tjejerna hjälptes åt att garnera tårtan med hallon och grädde.



Riktigt tjusig blev den, tårtan och god. I morgon är det nyårsafton. Jag ska först jobba sedan ska vi äta en massa gott och vänta in det nya året min lilla familj och min äldre lillebror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar