fredag 17 december 2021

Husets fula fläck

 

Ett rum som varit en ful fläck i vårt hus är detta rum. Det har till och med gått under namnet "skräprummet". Under min sjukskrivning har jag arbetat med detta rum. Beställde rätt tidigt nya tapeter, vilka jag älskat och längtat efter i många år, för att skapa en slags morot att se fram emot. Många saker som inte har en egen plats har dumpats i detta rum och många timmar har gått till att rensa, slänga och placera. Har fortfarande en del kvar. 

Denna tapet, som jag fann under många lager av vackra tapeter, är väldigt lik den nya som ska upp. Jag har faktiskt till och med tänkt spara denna del av rummet och inte tapetsera över den. Endast sätta samma bård längst upp som i resten av rummet. 

Nu blev ju rummet inte så klart som jag hade tänkt innan jul. Magen min, som krånglat en hel del, satte stopp för mycket av renoverandet. Men jag har ändå fått rummet att bli mycket mer trivsamt och roligt att vara i och nu är det också lite julpyntat. 


Önskar SÅ att den "andra" röktunneln går att bruka i vår skorsten och att en kamin kan sättas in på platsen där det förut suttit en järnspis. 


Golvet, som jag slitit fram i ljuset från skuggan av en fastklistrad och fastspikad plastmatta, har stora behov av att slipas och behandlas. Har just nu täckt det mesta av det med trasmattor och detta fina koskinn, underbart skönt att sätta sina bara fötter på. När ork och ekonomi kanske kommer i fatt kommer golvet att få en ordentlig manikyr och kommer att vara det mina bara fötter får möta.  


Avslutar detta inlägg med några bilder på denna fantastiskt fina julstjärna min mor handlat till mig. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar