måndag 13 december 2010

Kallt, huvvaligen! :(


Du he känns som he ger nalta kallt ute. Höll på att ramla i golvet när jag tittade på termometern klockan 06.00 i lördags morse då det stod 27 minusgrader. Hurvas! Var tvungen att stirra på den några minuter innan det riktigt sjönk in i skallen. Det kändes inte allt för lockande att kliva ut genom ytterdörren kan jag säga. Men jobbet kallade så det var bara att he sig iväg.
Det är i alla fall riktigt vackert ute om dagarna när solen lyser och snön gnistrar, men nej 27 minusgrader är ändå inte ok.

Det är perfekt sparkföre ute :D Mina svärföräldrar gav bort två av sina sparkar de inte nyttjade till oss. Den jag använder just nu står det G F, med stora tydliga bokstäver på. Greta Forsman, Robins farmor, har en gång i tiden sparkat runt på denna fina gamla spark. Det gör att det känns extra högtidligt att susa fram på dessa två medar.
Det är inte många vintar man kan vara ute och sparka "nu för tiden". Av någon konstig anledning anser folk att det är viktigare att kunna ta sig fram med bilen än med sparken så det grusar ner vägarna alldeles förfärligt. Det gör att det är helt omöjligt att ta sig fram med spark. I år (i alla fall än så länge) är det inte is längst vägarna utan packad snö, så den behövs inte grusas. Vilken lycka! Förra veckan passade jag och Elias på att inviga sparklådan. Jag tror i alla fall att han tyckte om den. Själv har jag bara mysiga minnen från att åka sparklåda. Att få krypa ner i denna låda på ett gossigt fårskinn, med en filt omkring sig så att endast näsan och ögonen tittar fram. För att sedan ligga där och kika på landskapet som susar förbi. Önskar nästan jag var liten igen...

4 kommentarer:

  1. Nej, 27 minusgrader inte ok - på tok för varmt för min smak!

    SvaraRadera
  2. haha....hmm ja så kan man ju oxå se på saken :P Vet inte riktigt om jag är beredd att hålla med..

    SvaraRadera
  3. Jag gillar din panikartade blick och frostiga uppsyn! :)

    SvaraRadera
  4. Jo jag fick öva länge för att få in den perfekta looken...

    SvaraRadera