lördag 26 januari 2019

Vår i vinter


Denna årstid då det inte går att plocka in lite blommande blommor eller några gröna blad blir jag helt abstinens efter blomster. Det är så underbart att det går att köpa sig lite innomhusvår på blomsteraffären. Denna krokus fick följa med hem till mig och den gör mig så lycklig. Tänk att få skapa lite vår på sin fönsterbräda.


Ute är det vinter, men inne är det vår.



Julrosen fortsätter att blomma i vårt svala fönster.


Jag har möblat. Ett mycket bra sätt för att komma åt att städa i alla hörn och vrår. Känner mig rätt nöjd faktiskt. Genom att placera soffgruppen lite snett i rummet fick jag plats för många fler sittplatser. Skulle kanske egentligen ha bytt mot ett av våra runa små bord, men jag tycker så mycket om detta soffbord så det fick stå kvar på sin plats.




Den lilla garnbyrån fick skutta in i hörnet och klockskåpet ta plats här istället. Jag tycker att det är ett sådant härligt fulfint skåp. Skulle i och för sig bli vansinnigt fint som trärent eller grönt. Men jag känner mina "måla om möbler skills" så jag ska nog inte ens tänka tanken. För kommer det någonsin att bli gjort... Njae.




I köket har det blåa fått ta mer plats och det röda tonats ner.










Något jag delar med många är denna fascination av kaffekoppar. Jag tycker om att dricka mitt kaffe i fina koppar. Dessutom är jag en samlare av rang och fick en sådan lust att börja samla på olika sorters kaffekoppar. Skulle aldrig bara kunna bestämma mig för en. Dock upptäckte jag rätt fort att många, många fler var kaffekoppstokiga och de där kopparna jag så hemskt gärna skulle vilja ha kostar allt för mycket för min plånbok och var dessutom allt för eftertraktade. Jag är rysligt glad över mina två bersåkoppar som jag fick av min man och bror i present. Såå fina. 


Alla fina kaffekoppar till trots, så är ändå denna fina kaffemugg just nu en favorit. Handgjort av en vän/bekant i byn. Jätteskön att dricka kaffe ur och den där lilla gropen sitter jag meditativt och stryker i med tummen medan kaffet inmundigas.

Ojsan hoppsan så många hemmabilder det blev. Hoppas att du får en fortsatt bra lördag! Jag ska nog ta och gå och koka mig lite kaffe nu, blev så sugen efter att ha tittat på dessa bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar