lördag 24 september 2011

sova säng..

Då var alla småbarnskalas slut för denna månad. Idag har vi varit och firat lilla söta Elliots 1 års dag. Lowa (2 år) fyller år i början på månaden, Elias (2 år) i mitten och Elliot (1 år, som sagt) där mot slutet så det blir mycket barnkalasande denna månad.
Jag hoppas dock inte att det blir så att vi kommer att känna att vi måste överglänsa varandra med våra barns kalas. Tack och lov känns det inte så, inte för mig i alla fall.

Jag och Robin har börjat försöka lära Elias att sova i spjälsängen utan grind. Det dröjer ju inte så länge innan bäbisen kommer ut och behöver spjälsängen och jag håller på att måla Elias växasäng så det är dax för han att börja vänja sig. Dessutom börjar det bli för tungt för mig att lyfta i och ur honom över grinden.
Meen det går inge vidare. Som ni fårstår så är ju ungen "instängd" i sängen när grinden sitter där så han tar sig ingen stans på egen hand. Det har gått hur bra som helst att lägga honom, först läser vi bok, ber Gud som haver och säger vi älskar dig och go´natt. Han har sedan lagt sig till ro och somnat själv på en liten stund. Nu när vi tagit bort grinden är han ju helt plötsligt fri att hoppa i och ur hur mycket han vill, vilket han gör heela tiden. Det går inte för honom att ligga kvar i sängen.
Det går heller inte att resonera med honom utan det slutar med att vi sätter tillbaka grinden, han får stå där och skrika en stund och lägger sig sedan själv och somnar.

Kanske känner han sig otrygg när det inte längre finns någon kant på sängens ena sida, det kanske känns som att han ska trilla ur den, eller..? Näe vi vet inte. Kanske går det bättre när han får prova att sova i växa sängen som är bredare och har kanter på båda sidor, men som han ändå själv kan klättra ur.

Ja vi får se hur det går. I värsta fall får vi väl införskaffa oss en spjälsäng till helt enkelt :/

Fortsättning följer..

2 kommentarer:

  1. det kan ta några kvällar innan de lugnar ner sig, man får ha tålamod och gå tillbaka med dem flera gånger. Efter ett tag är det inte riktigt lika spännande längre att prova kliva ut ur sängen.... Lycka till!
    /Johanna S

    SvaraRadera
  2. Ja det gäller att finna det där tålamodet märker jag.. Gav upp i går när klockan började närma sig tjugotvå, man kan ju inte hålla på hur länge som helst.
    Det var bara så jobbigt, han var såå nära på att somna jag vet inte hur många gånger. Men helt plötsligt satte han sig upp igen och jag fick börja om från början.. Aah det löser väl sig tillslut hoppas jag..

    SvaraRadera