torsdag 30 oktober 2014

Bondgård

En liten tjurkalv endast ett dygn gammal.

 Vilken härlig utflykt jag och barnen fick göra idag. Jag fick höra talas om att en kompis var hemma på höstlov hos sin pappa som är bonde. Jag blev så sugen på att åka dit med barnen och hälsa på henne, hennes far, alla kor och kalvar. Tyvärr var hon fortfarande inte hemma, men hon frågade sin pappa i fall vi fick komma ändå och det fick vi.

Så roligt. Vi fick gå in till kalvarna, klappa den alldeles nyfödda kalven, se och klappa på lamm och barnen fick även åka traktor. Så mysigt. Barnen hade noll lust till att åka hem igen. Inte jag heller för den delen Jag hade kunnat stå inne hos korna och deras kalvar en hel evighet och muuua och klappa. Kor är ju så fina, liite väl stora kanske, men de har så fina stora ögon och alla är som så olika varandra i deras färger, fläckar och päls.

Då jag var liten hade min farmor och farfar en liten bondgård med bara några få kor. Jag älskade att vara hemma hos dem i ladugården. Det var lite läskigt med kornas stora huvuden som nyfiket kom mot en, men det var fantastiskt att som barn få vara så nära djuren. Önskar att jag kunde ge mina barn detsamma. I alla fall att vi skulle ha gångavstånd till nära vänner med bondgård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar