måndag 31 januari 2011

Snopp!?

...oj vilken mogen titel på detta blogginlägg, men det är faktiskt just snoppar den kommer att handla om. Tycker du att det blir lite väl pinsamt får du väl sluta läsa nu. Men jag kan säga så här, har du småbarn eller tänker "skaffa" kan du inte tycka att det är pinsamt att prata om just snoppar...

Ester låg på golvet och fick en ny ren blöja av sin far, vilket Elias tyckte var mycket spännande att se på. Robin, som också stod och tittade på, frågade Elias; "Men var är Esters snopp?". Elias såg väldigt frågande ut för Ester hade ju ingen snopp...
Jag minns att jag var mycket avundsjuk på min bästa kompis Lorenz när jag var liten för att han hade en snopp och inte jag. För att inte visa min besvikelse berättade jag för Lorenz att jag faktiskt också hade en, att jag lixom fällde fram den när jag skulle kissa. Vet dock inte om han någonsin gick på denna lögn, för den gick ju aldrig att bevisa.

För några månader åkte jag och Elias till Flarken för att hälsa på några kompisar. När vi klev in genom dörren möttes jag av 2 åringen som genast frågade innan vi nästan inte ens hade hunnit komma in; "HEJ, jag har en snopp, vad har du?" "Men hej! Jasså har du det :) Nej jag har ingen snopp jag har en.... ja vad heter det?"
Ja vad ska man säga. Jag har ännu inte hittat ett bra ord för det kvinliga könsorganet. Slida? ...nej så tragiskt. Fitta? ..nej aldrig i livet. Hålet? ...nej men snälla. Snippa? ..ja det är väl kanske det bästa förslaget hitintills, men det känns ändå inte helt bekvämt.
Tack och lov har jag en liten kille och har inte så svårt att förklara för honom vad han har. För det finns ju flera ord för det manliga könsorganet som inte känns dumt eller obekvämt att säga. Men vem vet jag kanske får en liten flicka någon gång i framtiden och kommer då att stå inför den frågan. Så det är väl inte dumt att börja tänka på det redan nu...

4 kommentarer:

  1. Vilket härligt vulgärt inlägg... Vi körde med "framrumpa" när vi var små. ;)

    SvaraRadera
  2. Det är så roligt, jag får så många förslag. Både dåliga och mindre dåliga förslag..
    Vad sägs om kussimurra, ryva, pipprippa, såret (vilket, enligt mig, är det värsta förslaget hitills), framstjärt, underliv, dosa, mus, sköte..

    Eller om vi kollar in vad bibeln använder sig för ord hittar vi "en brunn med friskt vatten,en tillsluten lustgård" annars använder den sig av ord som till exempel vingård eller liljor.

    SvaraRadera
  3. Håller med, "såret" var ju helt fruktansvärt! Nej tack!
    Bibelns alternativ var ju vackrast, men kanske lite omständliga och opraktiska i dagligt tal..? ;)

    SvaraRadera
  4. Vi har hittat på ett alldeles eget, "mussla". Haha, bara för att det låter som gulligt fast roligt på samma gång :P

    SvaraRadera