lördag 3 september 2016

Blåbärspaj i mitt kök


Hej och välkommen in i mitt kök! Det hände sig att det var städat en dag, så jag skyndade mig att fota. Fota innan det annars vanliga stöket börjar äta sig in igen. Vilket går fort som rackarn, man hinner nästan inte ens blinka.


Tycker mycket om vårt kök. Det är ju trots den platsen i huset som man spenderar mest tid i, så det är bra att trivas där/här.


På bordet står en vas med blommor från gården. Det gäller att njuta allt vad man kan nu av de få som finns kvar. Annars finns numer annat på vårt bord, vilket också är väldigt fint. Storebror håller på att måla sina inbjudningskort till sitt födelsedagskalas. Alla olika, så det tog sin lilla tid.


 Min personliga favorit är dessa sniglar som är ute på en promenad i solen.


Matklockan, som jag köpte på en loppis i somras, har fått sig ett fint band och hänger i köksfönstret. Så vacker! Undrar kring vilken hals den kan ha hängt? Kanske en liten gets?


Det är oftast bara jag och mintlillan som äter lunch om veckodagarna numera. Rätt mysigt faktiskt.


Men på måndagar och fredagar är denna bagartös hemma och i veckan gjorde hon paj, blåbärspaj. Något så otroligt gott!
Visst är gardinen fin förresten?! Fick den, eller rättare sagt bytte till mig den av min svägerska Helena. Den passade inte i något av hennes fönster, så jag fick den. Av mig fick hon ett turkosblått tårtfat jag hittat på en loppis under sommaren. Perfekt att kunna byta.


Detta mumsiga bär!


Pajdeg både under och över bären gör att det blir ännu godare på något sätt. Så var degandet klart och swosch åkte den in i ugnen.


Lillasyster ville också få baka.


Blir du inte sugen?


Så mumsigt gott! Men tyvärr, den är faktiskt slut, alltihop finns i våra magar. Meen det går ju alltid att baka fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar