fredag 5 januari 2018

Snöat in


Snön har verkligen bäddat in hela vårt Skogshägna i ett vackert vitt täcke. Jag tycker att det är härligt, precis så här ska Januari vara. Vit och knisprig, inte svart och hård som den var varit några av de senaste åren.

Förresten så har jag bytt namn på min blogg. Det gick lite snabbt och jag han själv inte riktigt med, fick nämligen hjälp att göra det. Vilket förstås var jättesnällt, men nu är det väl säkert många som inte vet hur man hittar hit. Hade först tänkt skriva ett inlägg om att adressen snart ändras, men nu hände det hux flux. Aja, den som hittar hit, hittar väl hit hoppas jag. Jag har planer på att börja om med bloggen på en helt annan plats, men det blir en senare fråga och jag meddelar innan det händer om ni skulle ha lust att fortsätta följa med mitt bloggande.





Under julledigheten har snöat in inomhus och jag har läst en hel del och sett på en hel del film och serier. Mest bara böcker jag redan läst sjuttiarton gånger förut. Böcker jag verkligen tycker om läser jag om och om igen. Det får gärna gå något år emellan i och för sig, så att man har glömt vissa partier och de blir lixom nya igen.
Började för några dagar sedan, efter en viss tvekan att se den nya "Anne på Grönkulla" serien. Jag älskar verkligen böckerna och den gamla tv serien. Blev enormt besviken på den film som gjordes av den gamla tv seriens skådespelare. De finns ju flera böcker med Anne och Gilbert och hur de levde sina liv som gifta och hur det gick för deras barn. Men filmen handlade på inget sätt om det utan var helt omgjort, eller felgjort som jag skulle säga. Usch! Tänk så mycket bra de hade kunnat göra. Men, men så är det med det.
Kände lite innan med denna nya serie att de skulle förstöra "min" Anne. Och ja till viss del tycker jag att de lixom pumpat upp för mycket och lagt in onödig drama. Anne själv är ju redan så dramatisk i sig själv och serien  behöver inte så mycket mer än det. Men om jag blundar för det så tycker jag faktiskt att den är väldigt bra. Har nu kommit halvvägs och hoppas så mycket att den håller sig bra hela vägen fram. Jag kommer se med spänning och ta fram mina fina gamla böcker och läsa om allt i hop. För det går ju inte att bli less på Anne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar