söndag 18 mars 2018

Söndag


Söndag och vi ligger länge och drar oss i sängen. Alla ligger lite korts och tvärs för att lyckas hitta sig en egen plats att rymmas på. Hela familjen utom storasyster som fått hjälp att städa sitt rum dagen innan och nu ser tusen möjligheter att på nytt upptäcka alla sina saker. Tänk vad lite städning kan göra.


Lång frukosttid, som vanligt. Bland det bästa. Jag önskar att det kunde vara söndag i all evighet och aldrig behöva bli måndag igen.



Storasysters rum har som sagt fått sig en ordentlig städgenomgång. Det var pyssel, pappersklipp, legobitar och gosedjur överallt i hela rummet. Passade på att idag vandra runt lite i hennes rum och ta lite kort medan det fortfarande var städat.




Det bästa som finns är ju att få klä ut sig och storasyster har en hel drös av utklädningskläder. Det mesta av det har jag köpt på loppisar. Ett tips är att om du inte hittar utklädningskläder går det nästan alltid att hitta sjalar av olika slag, ett perfekt plagg att använda sig av om man vill klä ut sig.


Vi rev ut allt ur hennes garderob och la in allt fint och prydligt igen.





Det är inte bara rummet som blivit förändrat, utan också hennes hår. Jag skulle toppa hennes blonda toppar. Men hon ville så gärna få håret kortklipps, så jag gav med mig. Det växer ju ändå ut igen om man vill det.


Hon tycker verkligen inte om att ha håret uppsatt. tyvärr blir håret så enormt tovigt om hon bara har det utsläppt, så ja det var kanske lika bra att köra kort ett tag.

En annan som varit duktig och städat sitt rum är storebror. För honom är det lego, lego och åter igen lego som gäller nu mera. Dessa legobitar hamnar på golvet heela tiden och det går nästan inte att gå på golvet utan att man ska vara rätt att trampa sönder något.




Nu har också hyllan som jag köpt på en loppis kommit upp på väggen. Han har länge velat ha en hylla att ställa sina legogubbar på och nu har han en.


Nu är snart söndagen slut trots att jag försökt att bita fast i den. Det får väl gå med måndag också fast jag inte är så sugen på det. Men snart är det ju påsk och påsklov. Tänker redan till veckan gräva fram påsklådan
eller vårpyntlådan som jag kallar den och påska. Påsken är ju så kort, varför inte dra ut lite på det roliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar