onsdag 28 mars 2018

Vårfint inne


Tycker om att våra. Alltså att göra det vårfint. Jag kan bli lite less på kommentarer som "varför har man ens påskpynt, påsken är ju så kort". För mig är inte påskpyntet endast påskpynt, utan mer vårpynt som står kvar tills sommaren anländer. Kycklingar, fjädrar, ägg, godis och sådant där som av någon mystisk anledning förknippas med påsk tycker jag mer hör våren till. Påsken handlar för mig om att Jesus dog och uppstod.


Tiden med de små gröna musöronen av blad och grönskimrande vyer är för oss långt borta. Då känns det bra att få ta in lite ris att sätta i vatten inne och själv skapa lite vår. Fick plumsa i djup, djup snö i år för att få mig något ris, men det var det värt.


Små, små ljuvliga videungar.






Små vårblommor inne är ju bland det bästa. Köpte mig några olika på byns blomsterbutik här om dagen. Skilla är en riktig favorit för mig och jag har länge tänkt skaffa mig någon lök att planera hemma på gården som jag sedan ska försöka sig och bege sig i väg över stora delar av gräsmattan.



Ägg, goda och vackra!





Dessa fantastiskt vackra fjädrar fick jag av mina grannar förra året. De är från hönsen som ger oss så fina och goda ägg. De är fjädrar som de tappat och som ingen människa har slitit från deras kroppar. Det känns skönt att veta.


De vackraste vaserna tycker jag är äggskalsvaser. Så in i vassen fina! Jag brukar ställa några i en grupp på ett fat eller som är i varsin kaffekopp. För att få dem att stå finns det flera olika sätt. I år använder jag mig av ris, men det går också att använda salt, socker, sand eller varför inte kaffebönor. 







Här står några äggskalsvaser med blöta bommulstussar i med krassefrön på. Det brukar bli riktigt fint när krassen växer fram.. I ett äggskal har jag stoppat ner lite hönsfjädrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar