lördag 22 januari 2022

Det sitter i detaljerna

 

Julgranen har plockats av och kastats ut. Att den fortfarande ligger halvt om halvt fastfrusen mitt på trappsatsen upp till vårt hus, kvar på den plats där jag och storalillasyster hivade ut den, det behöver vi inte tala så högt om. Inne är det i alla fall granfritt, små barr går det förvisso att finna både här och där trotts mina idoga arbete med dammsugaren. De har sin förmåga att lyckas smita in och gömma sig både här och var.. Inte är det dammfritt heller, vilket man kan se på bilden ovan där solen lyser in genom fönstret och visar på alla små dammkorn som virvlar runt i luften. Alla blommor har fått stå i badrummet och ta sig en välbehövlig dusch för att befria sina små sporer och jag har skuttat runt med dammtrasan i högsta hugg för att i alla fall torka alla ytor dammfria. 


På tal om blommor. Knallade in på byns blomsterhandel efter fredagens små arbetstimmar för att köpa mig en liten blomsterbukett. Liten blev den minsann. Blev så väldigt förtjust i denna rosaröda så jag valde bort buketten och tog den istället. Så fin bara så där ensam i en flaska. Köpte också med mig några gröna växter som reades ut. Behöver alltid lite påfyllnad av blommor och blad efter att julen städats ut. 


Ute i trädgården plockade jag några torkade stjälkar med fina små frökapslar. Frökapslar är bland det vackraste som finns, man måste bara luta sig nära och iaktta dem mer noga för att se dess förunderlighet. Kolla till exempel på formen och färgen på de där i mitten till höger i bilden ovan. Heelt underbara! 



Några grenar som blåst av från en tall i närheten fick också komma in och stoppas i en egen liten vas. Fint blir det, tycker jag, då flera olika små samlas på en gemensam yta som i det här fallet en rostig bricka. 



Jag älskar detaljer. Detaljer i allt! Denna gröna runda lampa tycker jag är så fin, extra mycket för dess knubbiga guldprydda tassar. 
Robin har fixat den åt mig och gett den ny fungerande sladd bland annat. Den var trasig och "avskalad" på väg till skroten då jag räddade den, så jag vet tyvärr inte vad den egentligen ska ha för lampskärm. Dessutom har den små krokar, eller vad man nu ska kalla det, under fästet för glödlampan. Undrar vad de haft för syfte? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar