måndag 10 januari 2022

Solljus

Skogshägna vilar i något av en "skuggans dal" som alltid denna tid om året. Efter att det gallrats rätt mycket i skogen intill, har vi ändå någon liten soltimma även på vårt hus. Den största delen ligger vi dock i skugga, medan berget på andra sidan åkrarna badar i sol. Måste erkänna att det är med lite avundsjuka i blicken som jag skådar ut mot berget från platsen vid köksfönstret.. 

 

Min mellantjej och jag tog en liten promenad på vägen genom skogen ut till det mer öppna landskapet för att få känna några av solens strålar. Det var precis på minuten att vi han innan den även där försvann ned bakom trädtopparna. 

Några minuter fick vi i alla fall. 



De röda äpplen jag hängde ut till första advent har skrumpnat en aning, men fått väldigt söta små vita hattar. 

Bron är pyntad med många olika slags tidspynt. Höst, allhelgona, jul och vinterpynt.  


Vid förrådet står mina tegsnässkidor. Har planer på att sälja det ena paret, men jag är så dålig på sådant som att sälja saker. 
Något jag är väldigt bra på dock, är att köpa saker. Jag ääälskar att knipa fina ting. Jag har försökt att helt bryta och helt strypa tillförseln av syre till denna otröstliga längtan inom mig. Det funkade inte. Istället tillåter jag mig själv att faktiskt göra små inköp lite här och där, endast second hand. Att få tillstånd under lite "strikta förhållanden" har gjort att jag inte mår dåligt över mig själv och dessutom inte gör de där idiotiska inköpen som min köpmani annars gjort trots köpförbudet. Det är svårt att förklara, men detta funkar för mig i alla fall. 

Har under det halvår som varit fotat för Fyndets räkning och lagt upp bilder på det som finns att köpa där på Fyndets Facebook och Instagramsida. Fotade denna kjol, hoppades dock i smyg att den inte skulle bli såld, ty jag hade så gärna haft den i min egen ägo. Och tänk, efter några öppningstillfällen förblev den osåld och nu blev den min. Den röda jackan är också ett Fundetköp. Har länge velat ha en täckjacka som inte är så vansinnigt varm och är en lite kortare modell. Nu är den funnen och inköpt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar