onsdag 11 maj 2011

Att vara eller inte vara..

För en tid sedan så åt vi pannkakor till lunch. Alltså sådana där tunna, platta, stekpannestora pannkakor som är på bilden ovan. Då kom, som vanligt, denna eviga diskussion upp på tapeten; heter det pannkakor eller plättar?


Robin är av den bestämda åsikten att det heter plättar, att den pannkaka man gör i ugn heter pannkaka och de som är mindre än plättar heter småplättar. Medans jag tycker att det heter pannkakor, ungspannkaka (kan även kallas tjockpannkaka) och att de där små heter plättar. Det går bara inte för oss att enas i den frågan. Och jag kan säga dig att vi har verkligen försökt att vända och vrida på våra olika argument, utan att lyckas "få över" den andra att tycka som den.


Det slog mig i alla fall under våra vilda diskussioner att jag skulle bli hemskt besviken om Elias lärde sig att tycka som sin far. Jag skulle kunna backa i frågan om vilken sida som är rätt sida att smöra sin smörgås på, men om Elias skulle komma hem och säga att han vill ha plättar istället för att säga pannkaka skulle jag bli helt bestört. Nej vilket nederlag det skulle vara! Jag skulle ta det riktigt hårt.. Jag vet inte riktigt om jag visste vad jag gav mig in i när jag valde att gifta mig över rasgränserna.


Plättar är de små, som kan vara väldigt små eller lite mindre små. Det hör man ju på namnet, en plätt helt enkelt. Pannkaka är de stekpanne stora och tjockpannkaka gör man i ung, därav dess namn PUNKT!

3 kommentarer:

  1. Åh, du har mitt fulla stöd i denna fråga, kära vän!

    SvaraRadera
  2. Åh Elina det känns skönt att jag har dig på min sida!

    SvaraRadera
  3. Helt rätt Petra =) I vår familj är vi två som säger det rätta Pannkakor o 4 som säger plättar. Så vet jag att vår Ida i alla fall lyssnar på mamma ;)

    SvaraRadera