onsdag 15 juli 2020

Loppissommar


Loppislivet sprudlar av liv och glädje dessa dagar. Tänk ändå vilken bra sak att just detta med loppis blivit en sådan höjdpunkt för många. Att mode inte numera bara handlar om att producera fram nya ting att konsumera utan att man kan hitta skatter bland det som redan används av generationer innan.
Visst vore ju förstås det bästa om alla kunde finna förnöjsamheten i att använda det som redan finns i det egna hemmet, att använda som det är eller att göra om så det funkar till något annat.

Jag är en av de som ääälskar loppisar. Samlarnerven i mig liksom skakar av lycka då jag får stanna vid en loppis, vandra in och se vad jag därinne kan finna.
Ett loppisställe, som är för mig en verklig favorit, finns en liten bit utanför Robertsfors i Fredriksfors. Jag älskar det där röriga, att få gräva runt och att man vid varje runda ser något nytt. Så är det hos Elisabeth i Fredriksfors. Här finns det mesta. Snyggt dyrt porslin, vackra skåp, lampor, pryttlar, prylar, det unika, det som är nött och till och med det som är trasigt.


Jag knäppte några bilder, följ med mig in vettja och kika runt.














Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit! Jag kan ju dock ej lova att allt det som finns på bilderna finns kvar, det var ju några dagar sedan bilderna togs.

En annan favoritloppis ligger bara några stenkast från mitt egna hem, Stenforsgård. Här kan man också finna allt mellan himmel och jord. Det kommer in nya föremål stup i ett, så det gäller att komma dit vid de rätta tillfällena. Vilket förstås är helt omöjligt att veta när de är.



Här finns också vackra ytor att vandra runt på eller köpa sig gott fika att njuta av inomhus eller på någon av de många borden ute i trädgården.


Jag har inte tagit några bilder inne i "loppisbodarna". Meen den sjukt goda räkmackan, den fick hamna mitt i fokus. Så galet god!



Och här sitter Anna, min absolut bästa loppisvän. Vi har som samma lunk då det kommer till loppisar. Kan vandra runt i timmar och bara glo runt och förundras över allt som går att finna.

Loppisfynd jag redan hunnit införskaffa, bilder på dem kommer vid något senare tillfälle. Nu tack och god natt! Hoppas att du får en jätterolig loppissommar!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar