De blev faktiskt riktigt goda, lite mysko, men goda. Det var som att äta lussebullar i muffinsformmat. Bullfins, så att säga :D
Det är inte varje kväll vi har bordet fullt med gäster om kvällarna. Mycket trivsamt måste jag säga.
Saffransmuffins med aprikoser och mandelmassa
ca 15 muffins
100 g Smör
2 ägg
1½ dl socker
1 kuvert saffran (0,5 g)
100 g mandelmassa
1 dl torkade aprikoser (går också bra med russin)
finrivet skal av 1 ekologisk citron
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
muffinsformar
Ugnen 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Stöt saffran och lite socker i en mortel.
Riv mandelmassan på den fina sidan av rivjärnet. Skär aprikoserna i små bitar.
Rör ner saffran, finrivet citronskal, mandelmassa, aprikoser, smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll upp i muffinsformarna.
Grädda i mittenav ugnen ca 10 minuter eller tills de känns torra med en trästicka.
Tips från min mor; Har du ingen mortel? Kavla då istället det oöppnade saffranspaketet med en kavel några gånger på en hård yta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar