lördag 20 december 2014

Hej mitt vinterland!







"Äntligen har vi fått det lite vitt, ropar grannen" Jag kan inte annat än att bara hålla med. Vi får nu en riktigt vit och fin jul. Fick frågan för ett tag sedan om jag verkligen vill ha snö? Blev tvungen att tänka till en stund. Självklart vill jag ha snö. I december, januari och februari vill jag såå gärna ha det vita, kalla, vackra. Sedan vet jag att jag redan i mars börjar ledsna på den och gärna vill att den ska smälta fort på bara några dagar.
Men det är då det. Nu är nu och nu vill jag ha det vitt och kallt.

Inomhus sprider sig julen fram för alla sinnen.
Senapsgriljerad julskinka, som Robin och lillan gjort i ordning och sedan satt i ugnen, hyacinterna, apelsiner med nejlikor i fönstret och den fina granen som jag högg i dag och som sedan jag och barnen klätt sprider sina underbara juliga dofter.
Pyntet runt om i huset, den fina granen som är totalt bombarderad med julkulor och de något sånär städade vrårna gör det roligt för ögat att se.
En smygande hand letar sig in i skafferiet för att norpa sig en liten julgodis eller sträcker sig mot en ljuvligt god apelsin. Julskinkan måste provsmakas och en och annat liten köttbulle slinker in i munnen. Julens alla goda smaker är något att längta efter.
Julmusiken i radion eller cd-spelaren skapar en julkänsla in i örat och ut i hela kroppen.

Nog är det också mycket stress kring jul. Mycket som ska hinnas med och många förväntningar man så gärna vill uppfylla. Att då få sätta sig i en fåtölj vänd mot julgranen, bara sitta där lukta, lyssna, njuta och tänka på det fina gör en mycket gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar