lördag 26 november 2016

Ta julen som den kommer


Ääääntligen är det advent. Som jag tycker om denna juletid. Samtidigt som jag bara längtar efter alltihop, så måste jag också lära mig att inte ha så höga krav och inte bli besviken över att det kanske inte riktigt blir som jag har tänkt. Det är så mycket man vill, så mycket som är roligt pynta, baka, pyssla, fixa. Som sagt det är ju så roligt med allt det där, men kan också bli till en massa stress. Det är svårt, men det är bra att försöka påminna sig om det hela tiden, att ta julen som den kommer.

Min favorit julskiva är "Julsånger utan ord". Den är så fin och skapar ett sådant lugn. De bästa låtarna på skivan tycker jag är de som spelas med endast gitarr och kontrabas. Så vackert.


Små enkla gamla svampar tycker jag är så fina.


Jag kan bli så stressad nu då det bara blir mörkare och mörkare om dagarna. Att ta vara på det lilla ljus som dagen ger. Åh, det kan göra mig så stressad så att magen knyts på mig. Jag älskar mer och mer att fota, men då mörkret faller på märks mina fotobegränsningar så mycket. Det stör mig så mycket att det är så kort tid om dygnet som det går att fota fint. Det är jättefånigt jag vet, men det bara är så för mig.
Vi människor behöver också ljus för att må bra. Då det bara är några få timmar om dagen som det finns något ljus att tala om, blir jag så stressad av att hinna ta tillvara på den.


Idag fick jag mig en riktig materiellt lyckorus. Ett par jätte, jättefina skor hittade jag på Fyndet och de passade mina fötter som en smäck. Jag har ett par jättefina rejäla varma och vattentåliga vinterskor som jag har fått av Robin, som jag använder väldigt ofta, MEN de har så mycket snörning. De passar jättebra om jag ska ta på mig dem och sedan vare ute en lång stund, men när de ska på och av stup i ett då är de ett gissel. Jag har varit in på vår skoaffär i byn och titta på ett par powerboots, min man har sådana skor och de är så lätt att ta av och på, men kostar ju massvis.


Men nu hittade jag dessa istället, SÅ mycket bättre. Varma, fina och jättesköna. Tror aldrig jag har ägt så snygga skor förut. Och de är lätta att ta av och på.






Hoppas du får en härlig första advent!


1 kommentar:

  1. Hej, det ser så varmt och ombonat ut hos er! Jag är ju ingen vän av denna årstiden, men vet att snart vänder det igen... Så jag kan stå ut, nu när man pyntar med ljus i alla former, så går det lättare. Att vara i detta nu får bli mitt motto... I alla fall så känns det ok idag.
    Ha en härlig advent du också!
    kram Lena

    SvaraRadera