söndag 11 oktober 2020

Ny plats


Det är höst och regniga dagar avlöser andra regniga dagar. I går lördag var det en solig klar dag inklämd mellan de blöta, men idag söndag är det samma visa igen. Tittar ut genom fönstret och ser allt jag egentligen borde gå ut för att plocka ihop, ta in och ordna med inför vintern. Allt så blött av det ihållande regnet. Att det ska vara så tråkigt att städa bort efter sommaren. Det är ju så otroligt roligt att ta fram, men att plocka tillbaka.. Nej det är så galet eländigt. Tog igår tag i lite av det tråkiga och plockade in blomkrukor, ställde ner alla pelargoner för vinterförvaring och grävde upp alla knölar till dahliorna. 

Inne är det också mycket som behöver och borde göras. Något som jag gjort är att flytta på det blå skåpet och stringhyllan i köket. Tycker om då möbler får byta plats i huset. Plötsligt ser man på sina egna möbler med nya ögon, nästan som att de vore nya. Det fanns också ett väldigt städbehov av golv och vägg bakom skåpet som känns skönt att ha gjort. 


Alla burkar har dammats av och fått en egen uppgift i tillvaron. Någon förvarar kortlekar, en annan snören, en servetter, tepåsar, oboy eller socker. Förutom de två pepparkaksburkarna som jag inte riktigt vet vad jag ska fylla med, än så länge står de bara och ser snygga ut. 


Är barnsligt förtjust i små kryddburkar i plåt. 


Här står nu det blå skåpet. Känner ig riktigt nöjd med dess nya placering. 



En bukett av sommarens eventuellt sista blommor.


Hittade en sådan söt kudde på Fyndet med Västerbottens landskapsblomma. En blomma jag faktiskt aldrig har sett i det vilda. Kudden passar i alla fall fint på kökssoffan. 



Årets sista blommande dahlia. Hoppas nu på att lyckas med min vinterförvaring av knölarna.. Har aldrig förr försökt mig på det. Kärleksörten blommar för fullt ute. Så fin blommande blomma med knirpiga stjälkar och blad.  


En banankaka som minstlillan bakat i en av mina tjusigaste formar.


Och slanggurka som ska läggas in finns också i vårt kök. Ja nu borde jag nog sluta med att sitta här och knappra och gå och fortsätta med mina måsten..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar