fredag 16 oktober 2020

Pärlor på myren


Något jag tycker mycket om är att vara ute och vandra i skog och mark. Älskar känslan som infinner sig i kroppen då man tar sina kliv fram över rot och sten. Denna vältrampade stig finns i skogen ovanför min far och mor. Den har jag vandrat längst många gånger. 

En bit av stigen leder till denna lilla tjärn. Hit vandrade jag här om dagen för att stilla mina oroliga, röriga tankar och för att plocka lite tranbär. 




Har alltid tilltalats av spegelblanka vatten.



Sicka otroligt vackra färger det finns i sådana trakter kring träsk och myr. 


Klampade försiktigt ut på myren, försökte hitta tuvor att kliva på så att mina skor inte skulle sjunka allt för mycket ner i den väldigt blöta marken. Hittade många stora vackra tranbär. Det är häftigt hur de växer där på myren likt små pärlor bara att plocka. Det ser nästan ut som att någon gått och slängt ut dem över mossan. 



Eftre att ha pockat min lilla hink full satte jag mig på en stenhäll intill tjärnen och åt mitt medhavda äpple. Satt och filosoferade en stund tills baken blivit allt för kall (hade som vanligt glömt att ta med mig ett sittunderlag) så jag tog ryggsäcken på ryggen, hinken i handen och vandrade hemåt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar