torsdag 8 april 2021

Påskledigt

 


Påsklov för barnen och semesterledigt för maken. Min älskade svärmor har varit hos oss några dagar. Det finns matlådor i frysen, barnens rum är städade. Annat sådant som inte blivit gjort på länge och legat likt surdegar och jäst och tagit en massa energi från omgivningen har blivit gjort. Många "surdegar" finns kvar i vårt hus, men den energi som förut stulits till att se och bli ledsen över sådant som borde göras kan nu används till annat. 

Jag blir alltid så överlycklig då denna pigghet faller över mig. Måste verkligen försöka lära mig att inte börja rusa fram och ropa ut över nejderna att; "Nuuuu är jag frisk igen, jag är pigg, nu är allt bra igen, HURRA!!" Gör samma sak varje gång och blir lika besviken varje gång då den förlamande tröttheten kommer tillbaka igen. Det är det svåraste med denna utmattning tycker jag. 

Men den energi jag nu har tänker jag försöka lägga på detta lilla hus som "flyttade in" på vår gård under sensommaren förra året. Orsaken till att jag ville köpa stugan var att jag länge längtat efter hönor och behövde ett hus för honorna att bo i under vintern. Nu är jag inte redo för hönor riktigt ännu och behovet av andra områden är större. Det som nu är tanken med stugan är att det ska bli en "Robin bod". En plats för min älskade makes alla discar (Robins största intresse är discgolf och han äger många discar som han själv kastar med, men också äger han ett stort lager discar han säljer) och till alla våra verktyg. Stugan ska bli en plats för snickeri, måleri och annat pyssel som maken arbetar med men inte riktigt fått någon bra plats till. En liten del ska dock sparas till eventuell boning för framtida kacklande tanter. 


Stugan är i bra skick, trots att det kanske inte riktigt ser så ut vid första anblicken. Vid förflyttningen kunde vi se att underredet och de bärande delarna är i väldigt bra skick, förutom en liten del av underredet är ruttet och behöver bytas ut. Nu då våren är här och torkluften är som bäst tänker vi börja med utsidan. Skrapa bort all gammal färg, byta ut någon dålig liten panelbit och måla. 



Än så länge är barnen med och skrapar för glatta livet, vi får väl se hur länge det varar. I slutet är det väl den stackars maken som själv står där och i sin ensamhet får slita med det sista. 


Nu lite bilder från påskveckans kaffestunder, påskmiddag i all enkelhet och växtkraften i det lilla gröna. 













Avslutar med dessa smaskiga affärsköpta winerbröd. Det enda med dem som är tillverkat av mig är den där florsockerblandningen som blev alldeles för blaskig och rann ut i en genomskinlig pöl istället för de konstnärliga "penseldragen" som var min egentliga tanke. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar