torsdag 25 april 2013

Vår




Våren är på framfart även här i norr. Vilken fröjd! Hörde idag för första gången detta år storspovens vackra sång. Jag är så förälskad i dess sång. Mmmmm :D

Barnen har så mycket att arbeta med ute. Lillgumman går runt runt runt och hittar ständigt nya platser att utforska och storebror finns det ingen hejd på, han klättrar, vandrar och far hit och dit.
Jag måste försöka sluta grumsa över att vi bor i ett skuggläge utan njuta av den gård vi har.


5 kommentarer:

  1. En tanke.. Finns det snörasskydd på ladugården? I så fall.. bygg ett litet tak till skydd mot takdroppet och hitta din efterlänktade solvägg där.
    E f

    SvaraRadera
  2. Ps. Hörde pärlugglan spela för några kvällar sedan - min favoritvårlåt (förutom storspoven, förstås)och.. vårstjärnan är min absoluta älsklingsvårblomma. Ser du hur den lyser, liksom av sig själv?! :)
    E f

    SvaraRadera
  3. Vet inte vad grannarna skulle säga om vi byggde ett tak på deras ladugård bara..
    Åh ja de har ett fantastiskt ljud :D Åh är det så de heter, kortet är taget på Allan Larssons gård. Blomman är så fin och verkar ha tagit över stora delar av gården, vackert är ordet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar glo, när jag passerar hans gård. :)
      E f

      Radera
  4. Ähum!.. Fick just lära mig att nämnda blomma inte längre räknas till vårstjärnesläktet. Det har bytt till släkten blåstjäror. :/
    För enkelhets skull.. kalla den Scilla, som är dess latinska namn. :)
    E f

    SvaraRadera