lördag 19 mars 2016

Ljusa mars


Äntligen har Gordon fått komma ut. Vi har varit så rädda att han inte riktigt skulle förstå att det är hos oss han bor och skulle springa bort i fall han fick komma ut, så vi har haft honom inomhus tills nu. Dessutom har det ju varit vinter och kall och jag vet inte hur det funkar om en katt får vinterpäls om de aldrig är ute? Nu är i alla fall dagarna varmare och han har börjat att undersöka gården här i Skogshägna. (Han har dessutom fångat sin första riktiga mus som han dessvärre även tog in. Huu SÅ äckligt!) 


Ute smälter snön, man kan till och med höra hur det nästan sprakar. Det är inte så där jättevackert ute just nu med kala träd och smutsig hård snö.


Vägarna är dammiga och det luktar lera. Men det är ändå härligt ute och så otroligt mycket ljusare. Tänk, nu har vi hela våren framför våra fötter. Jag får nästan nypa mig själv i armen för att förstå att det är sant. För varje dag som går ökar ljustimmarna. Jag hoppas nu på att det ska frysa till ute på åkern så att det blir skare.


Minstlillan har en hel värld att upptäcka. Hon är så smidig i kroppen och tar sig lätt fram. Den stora nackdelen är att hon, som hos alla andra småttingar, inte har någon insikt om att man faktiskt kan ramla och göra illa sig och det har blivit några smällar. Tack och lov har hon inte försökt sig på att klättra..


Vilken lycka att få utforska fritt i ett sådant rum fullt av saker som storasyskonen stökat ner. Nu då hon lärt sig att gå längst möbler finns det ingen hejd på vad man kan få tag i. Vilket leder till ett förtret för storsyskonen som numera inte får ha sina saker i fred.



På lediga lördagsmornar tillåter jag och min man oss att vara lite "dåliga föräldrar" och sätter på tv,n i vardagsrummet till småen för att själva inta köksbordet med smörgåsar, en stor kanna kaffe och höra på  melodikrysset på radion. 





Inne har jag börjat att pynta till vår och påsk. Gul, orange, ljusgrön, turkos, färger som ljusar upp och gör tillvaron glad. Lillan kom i veckan hem med en gul papperstulpan till mig som hon gjort på förskolan. Ställde den i en liten kruka fylld med kottar och nu står den i köket och lyser så fint. De små plastäggen i olika färger kommer från Robins farmor. Tycker att de är så gulliga och man behöver inte vara rädd för att de ska gå sönder om man råkar tappa ner dem i golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar