tisdag 1 mars 2016

Solsken


Jag ägnar allt mindre och mindre tid till att tänka på min lilla blogg nu mera. Jag vill inte sluta helt, den kommer fortfarande att vara kvar, men just nu lite halvt i dvala. Efter att jag slutat att lägga upp en länk hit på facebook efter varje nytt inlägg har också "tittarsiffrorna" sjunkit drastiskt så jag känner att det gör nog inte så mycket att det inte händer så mycket här.
Men det är fortfarande kul att lägga in i alla fall ett liten inlägg i veckan :-).


Måste erkänna att detta februari som varit, varit en av de bästa februarimånaderna i mitt liv. Jag har njutit så av snön hur vacker och gnistrande den är, hur underbart det är att kunna vara ute och sparka och hur vacker naturen blir. Jag tror att det förvisso också har handlat mycket om inställning. Jag har verkligen gjort allt för att få mig själv att leva i den årstid som är här och nu och glädjas i den. Det har funnits jobbiga dagar, men det har inte berott på vädret eller årstiden.
Solen har visat sig väldigt mycket tycker jag. Minstlillans hår såg så otroligt gulligt ut då hon satt mitt i solens strålar. Det syns inte på bilderna, men i verkligheten så syns även de små skuggorna av hennes små fjun som står rakt upp på skuggan på väggen.


Jag är så lyckligt lottad som har en sådan fin man som jag har. Satt länge och bara tittade på honom en morgon då han satt och drack kaffe och läste i sin "råd och rön" tidning han fick en prenumeration av mina föräldrar i julklapp. Jag älskar våra kaffestunder tillsammans.


Gordon har bott hos oss i fyra månader nu och det känns som att han alltid har funnits i vårt hem. Han är en sådan fin katt. Dock kan han tycka att barnen blir lite jobbiga ibland och tar sig då sin tillflykt upp på skötbordet i tvättstugan.


Jag äälskar att helt försvinna in i bokens värld. Det har inte varit så lätt att ta den tiden som jag önskat till att hänge mig åt bokläsning nu då barnen varit små. Emylinda fräste åt mig en dag då hon tjatat på mig enligt henne miljoner gånger på att hon vill att jag ska göra något med henne. "Mamma nu får du sluta läsa den där boken! Förresten så läser du ju inte ens du sitter ju bara och stirrar in i de juh!" Att man kan läsa i huvudet är inte så lätt för en fyraåring att förstå.
Jag tycker att det är svårt med böcker, för man vet ju inte innan hur mycket man kommer att älska, tycka om eller inte gilla boken före man börjat. Sist jag riktigt slukade en bok och helt försvann i en annan värld var då jag i våras/somras läste hungerspelen. Nu är jag helt fast i boken "Livet efter dig" eller "Me before you" som den engelska titeln är och om jag tycker är mycket bättre.
Eller rättare sagt, jag har redan läst ut den. Kunde inte slita mig i från den mer än några minuter här och där då jag börjat att läsa. Ska få låna uppföljaren av min kusin Ida och jag längtar och hoppas att den är lika bra. Lovar att jag kommer att drömma om Lou och Will i natt och säker gråta en massa. Ska inte avslöja för mycket om du har lust att läsa den. Den rekommenderas!   





Oj, bilden blev visst lite suddig. Jag blev nästan rörd till tårar av denna fina teckning min dotter kom med till mig. Det är en prinsessa med gul prinsesskrona. Så ljuvligt söt! Nu hänger den över min säng.



Hittade denna fina klänning på Röda korset här om dagen. Den påminner mig så mycket om min farmor och den gör mig så glad. 


 Vet inte riktigt vad denna bruna flaska ska efterlikna. Jag tycker nästan att den ser ut som en gravid kvinna. Eller jag vet inte, har inte sett något liknade. Är galet förtjust i flaskor, men jag händer inte ofta numera att jag köper en ny nu då maken ställt ett krav att köper jag en ny måste en av de jag har slängas eller hitta ett nytt hem. Det har varit ett nyttigt krav för mig. Men denna flaska kunde jag bara inte motstå. Nu vet jag bara inte riktigt vilken flaska som kommer att måsta åka ut..










Solens ljus alltså.. Här lyser den på min son då han klättrar i trappen hemma hos mina föräldrar. 

Det blev som ett litet soligt inlägg denna gång. Tack och godnatt från mig till dig!

4 kommentarer:

  1. Ja visst måste det ha varit en ovanligt gnistrande februari.
    Och ja, jag kollar din blogg. Nästan den enda jag kollar. Den enda och den bästa.
    Men det är du som äger makten över den, alltså hur mycket eller lite du ska skriva, fota, visa.
    Ha det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina kommentarer Ewa! Det är kul att blogga, även om det just nu inte finns så mycket tid till det som jag skulle önska, men då och då kan det också vara kul att få lite respons på det man skriver :-D

      Radera
  2. Så roligt att du tyckte om boken! Jag förstår helt och fullt att den var svår att slita sig från!

    Så mysiga bilder, som vanligt. Skönt att det blev ett bättre Februari än du trott/befarat också. :)

    Tack för besöket förra veckan, det fyllde på lite energi i den trötta kroppen o hjärnan. <3 Stora kramar till dig och er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för att vi fick komma! Skulle gärna komma oftare om vägen till dig vore några mil kortare ;-) KRAM!

      Radera