måndag 11 juli 2016

Ensamhet och magi




Det är Robins sista semesterdag och jag känner mig så nere hela dagen lång. Robin är på en diskgolftävling hela dagen och jag vandrar runt med barnen här hemma. Jag grubblar mycket över hur jag ska orka dessa dagar med att vara ensam med mina tre. De bråkar så mycket vissa dagar så man blir helt galen. Galen och less.
När Robin kommit hem och middagen finns i våra magar, säger jag att nu sticker jag iväg en sväng, måste få vara själv för en stund.
Så jag åkte ut till en vacker sjö. Jag var så varm efter den lilla promenaden genom skogen från bilen till sjön att jag gärna hade tagit mig ett kvällsdopp, men det fick räcka med fötterna och benen.



Hittade en fin liten klippa där en liten flytbrygga låg uppdragen på land. Där stannade jag i flera timmar. Kvällssolen var varm och skön och allt var lugn och stilla. Det är häftigt att det finns så många människor i världen och så kan man ändå sitta på en plats helt ensam.
Plötsligt drogs jag ur mina tankar av att jag hörde några röster från andra sidan och efter ett tag kunde jag skymta några fiskare och glittret från deras kastspön.



När solen börjar närma sig trädtopparna vandrar jag tillbaka längst sjön. Älskar att se hur vackert skogen speglar sig i vattnet.





Plötsligt hittar jag lite guld. Så goda och vackra bär.








Snart sticker det bara en liiiten, liten bit av solen fram. Solnedgång och soluppgång är något av det vackraste som finns. Efter att solen försvunnit helt vaknar magin till liv.



Dimman kryper fram över vattnet och himlen målas i magiska färger.





En magisk stund att suga länge, läänge på. En stund att vandra tillbaka till i tanken då barnen bråkar och orken är minimal. Blunda och höra tystnaden, ensamheten och känna den varma solen i ansiktet.

Känner dock nu att jag måste ta tag i att rengöra kameran. Har några prickar som jag inte vet hur jag ska göra för att få bort. Det förstör glädjen i att se sina foton. (Ja, Sandra jag ska också bli bättre på att använda kameralinsskyddet, har redan börjat.)
Men trots det hoppas jag du har funnit lite njutning i någon av mina bilder.

4 kommentarer:

  1. Hej, jag är en av dina bloggläsare. Och dessa bilder är nog de vackraste jag sett här! Så magiskt förtrollande vackra! Du är en proffsig fotograf. Ha det så gott, njuuut! Även om barnen bråkar! hihi
    Hälsningar lena i Blekinge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men HEJ Lena! Men wow tack vilken komplimang,vad glad jag blir tack!

      Radera
  2. Hej, jag målar akryltavlor och hittade en bild som jag skulle vilja måla av. Tycker du att det är ok? Eftersom jag är med i en akrylgrupp på fb kan det hända att jag visar den isf? Utan ditt ok känns det inte ok?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad kul :-) Vilken bild funderar du på? Det känns i alla fall helt ok för mig, jag blev bara lite nyfiken :-)

      Radera