lördag 23 juli 2016

Fina inslag i en usel dag


Vi har rätt så bra dagar här i Skogshägna. Eller ja, vi är förvisso rätt ofta ute på olika utflykter till diverse ställen där det finns svalkande bad i närheten. Men denna dag har, ursäkta språket, varit en riktig bajsdag. Jag vaknade upp med en huvudvärk från *piip*, usch denna eländiga förskylning, som påverkade mitt humör därefter. Som mor går det inte att ha någon ensamrätt på surhet, utan nej det speglar genast av sig på resten av familjen och det blev en gnälldag av dess like.
Då passar det bra att minnas och komma i håg de bra tillfällena i livet. Som när jag frågade storebror om inte han kunde passa minstlillan en stund medans jag gjorde i ordning lunchen. Jo visst kunde han det. Istället för att laga mat stod jag istället i fönstret och tittade på dem. Så oerhört snäll och fin han var mot henne.


Och hon sen, hon tyckte att det var väldigt spännande att då hänga med brorsan.


Eller den härliga kvällen jag skulle ut och kolla till hjortronen och min bror ville följa med. Denna lilla pöl är en favoritplats för mig.




Dock var det någon SKURK som stulit varenda litet hjortron. Men det var en trevlig promenad ändå.


Eller när min svägerska kom med denna underbara burk till mig.


Eller lyckan i att hela tiden kunna plocka in sommarbuketter.



En liten trevlig stund hade vi idag. Jag försökte få lillan att bli lite mindre gnällig och vi började på att bygga en koja. Det blev ett riktigt fint hörn av gården.




Slutligen, då humöret var som sämst kom min faster förbi medd denna ljuvliga klänning. Det gjorde mig så glad. Fick ett medelande för någon dag sedan med bild på denna gamla fina klänning som hon såg på en loppis och tänkte då genast på mig. Frågade om hon kunde tänka sig att köpa den så skulle jag betala senare och nu är den min.
Får nu och då små hälsningar från er då ni ser saker som gör att ni tänker på mig. Så roligt. Kul att det finns saker som speglar mig.

Hoppas ni har det bra där ute i sommarSverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar