lördag 11 februari 2017

Finheter och finstunder


De står sig fortfarande, mina rosa fina tulpaner. En ramlade dock isär då jag sist skulle snitta om dem.
Just nu har jag en sådan skön stund. Robin tog tjejerna med sig till en middag vår församling har ordnat för nytillkomna till vårt samhälle. Min hjärna är så full av intryck från veckan som varit (behövs inte så mycket för att den ska bli trött) så jag är hemma. Elias, som är en riktig hemmakatt, sitter vid vardagsrumsbordet och bygger med sitt lego. Ett väldigt mysigt ljud att höra på. Han är nog också väldigt nöjd över att få vara i fred från sina systrar för en stund.

Några andra av mina små favoritstunder och sådant jag brukar slänga ett öga på och bli glad i stunden;


Lördag är min bästa dag på veckan. En anledning är förstås att jag då får mig en liten skål med godis. Allra helst lakrits. 


Precis här sitter han nu, fast denna bild var från i fredags när solens stålar letade sig in i vårt hem. Så galet vad man har längtat efter detta. Ett rum som badar i sol. Än så länge är den stunden bara ett kort tag av dagen, men snart blir det längre, så underbart. Älskar den stunden på dagen då solen lyser.


En till bild från en annan dag. Gumman fick denna söta lilla symaskin av sin farmor och farfar i 5 års present. 


Ett favoritmotiv.


Fågelmat i gamla kaffekoppar, det är bara en sådan vacker återvinning. Nu när cocosfågelmaten tagit slut fyller jag bara på med frön så mycket det ryms.


Att lyssna på Sting blir jag helt enkelt aldrig less på. När humöret är nere, när jag behöver ork att diska och städa köket eller när den tråkiga middagen ska lagas ja då slänger jag bara på en skiva med Sting och så glömmer man bort sig i musiken och bara matar på med det tråkiga utan att det behöver bli tråkigt.


Så vackert och gott. Frukt och bär är vackert! Blommor är vackert. Porslin är vackert. Att göra det fint på en liten ruta framför sig gör mig glad i alla fall för stunden och det är ju kanske den stunden som behövdes just då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar