söndag 19 november 2017

Adventigt


Oj vad det plötsligt ser väldigt adventigt ut i köket. Vårt kök är redan fullt av röda detaljer, som finns där året om, så det behövs inte så mycket extra för att det genast ska se adventigt ut. För att jag ska kunna göra allt med lust (alltså det där med julstök och adventsstök) började jag i helgen med att stryka och hänga upp julgardinerna till köket. Nästa helg tänkte jag ta fram adventsljusstakarna, men de får som vanligt bara stå där på sina platser mörka i fönsterna och vänta tills första advent med att få lysa. För mig är sådana små detaljer väldigt viktiga. Man måste få vänta och längta efter vissa saker, annars försvinner magin.


Vår mellanflicka har länge tjatat om hemmagjord tomtegröt och i helgen gjorde jag den första laddningen. Sååå galet mycket godare det är med hemmagjord än köpes.


Till dagens frunch blev det tomtegröt, smörgåsar och kalla köttbullar. Köttbullarna hade farmor och tjejerna rullat och lagat till i fredags.


"Frunch" är bland det bästa jag vet.


Den lilla vinterbonaden som jag fått av en vän, passar sig väldigt bra detta november. Utomhus vräker snön ner och jag och barnen har varit ute och gjort gångar i snön och tagit fram sparkarna. 


I vardagsrummet ser det fortfarande sig likt ut, men det doftar väldigt mycket advent.


Den doften står denna söta lilla hyacint för. När julen är här tycker jag att hela huset formligen ska osa av hyacintdoft. Än så länge gör det sig riktigt bra med bara en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar