söndag 26 november 2017

Prylkärlek


Jag fick en sådan förunderligt fin gåva. En hoper handgjorda spetsar från 40 -talet. Många är sådana som man ska sy fast på sina lakan. Kan du fatta så fin gåva. Vet inte riktigt hur jag ska tacka på bästa sätt till något sådant. Jag hoppas att jag hittar något vackert att använda dem till. Just nu ligger de bara i en plåtask och jag brukar öppna den lite nu och då för att bara titta och stryka dem mellan mina fingrar. Sådant hantverk fascinerar mig och berör mig. Saker som är gjorda av en människas hand och tid.


 Köpte mig en sån fin knoppbräda på en lokal loppis. Också ett sådant där vackert hantverk som jag ömmar för. Den hängde vi upp bredvid min säng. Jag har en förmåga att byta kläder väldigt ofta. Klär på mig efter humör och vad jag känner för. Sedan hamnar de, inte smutsiga men använda, på golvet bredvid sängen. Kanske använder jag dem nästa dag, eller så blir det något annat. Ett beteende som jag försökt göra mig av med, men det är bara en del av hur och vem jag är. Det leder i alla fall till att det fort blir väldigt stökigt i rummet.


Nu tycker jag att det blev såå mycket bättre och snyggare fram för allt. Jag får ju också en störra överblick på vilka kläder jag har.


Hittade på samma loppis detta urfina bruna krus. Just nu får det stå som hållare för diverse köksredskap. Prylar alltså, det kan inte hjälpas, jag är galen i dem.



Får då och då små presenter, gåvor helt utan orsak, förutom av just kärlek. Det vackraste av alla gåvor tycker jag. Det kan vara saker som ett paket med hemvärpta ägg eller som det där fina faten ovan som jag fick av min svägerska. Så fint!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar