onsdag 25 april 2018

Skapad av mänsklig hand


Alla vattendrag växer och svämmar över åt alla håll och kanter dessa dagar. Det är häftigt att se. Här rullar dagarna på i samma gång. Hjälpa upp trötta barn till skola och förskola och se till att det finns frukt hemma att skicka med deras skolväskor. Jobba, städa hemma, laga middag, hjälpa med läxor, stoppa i säng, torka snoriga näsor och så börjar en ny dag.


Ute fylls åkrarna, himlen och träden av fågelsång. Kvitter, sång, tut, kvack och rop. Här om dagen hörde jag ett av de ljuvligaste fågellätena man kan höra, storspovens. Det finns så mycket i deras läte som fyller hela mig av lycka.


Min islandströja växer sakta fram. Jag är så glad för vad stickningen har fått ge mig. Att få ha något för händerna gör att det känns bra att sitta still. Har också upptäckt att min adhd blir lugnare tack vare stickningen. Jag har väldigt svårt att sitta stilla långa stunder och det börjar att krypa och göra ont i hela kroppen och jag rör mig ständigt och får jobba med hela min varelse för att hålla uppe koncentrationen. Satt på en kurs med jobbet hela gårdagen och jag hade stickningen med mig. Tack vare den kunde jag hålla uppe koncentrationen och få kroppen att sitta kvar på stolen.



Jag har länge letat efter denna kopp. Min man har två sådana fast med Lapplands landskapsdjur på vilket är en fjällräv. Vi tycker båda väldigt mycket om muggarna för de har en perfekt storlek och är sköna att dricka kaffe ur. Jag har velat ha en med vårt landskapsdjur på, en storspov. Jag har sökt på internet och letat bland porslinshyllorna på loppisar. Så igår bara stod den där på en loppishylla. Hurra så kul. 30 pix och så var den min.Det är det finurliga med loppisprylar, helt plötsligt bara finner man det man letat efter.


Jag älskar gamla bodar, hus och ladugårdar. Jag älskar det nötta och det som någon en gång byggt med en tanke och möda. Det som av människohand är skapat och som sedan använts och brukats år efter år.



Bodar där gamla saker som en gång används nu hänger på sina krokar och spikar. Förr kanske de användes dagligen eller någon gång ibland men som till sist hängs på sin plats och sedan aldrig tagits i bruk något mer.






Allt hantverk och alla redskap som inte gjordes med tanken att vara vackra, men som är så vackert gjorda och som för mina ögon är som det finaste mästerverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar