måndag 2 april 2018

Vårvinter


Allt kringom är så stökigt och många saker ligger på helt fel ställen. För att få komma bort från det satte jag ögonen mot kameran och valde att se min lilla värld genom dess lins. Så skönt att få blunda för helheten en stund. Man gör ju inte annat än att gno runt och städa stup i ett, helt utan att det alls ser städat ut så nog har man tid så det räcker och blir över åt det. Nu till det fina. Som en fin porslinsask som jag sått krasse i.


Äggen har fått knasiga ansikten som min man målat och deras hår har börjat att växa.


En god, fin paj och te i en vacker tekopp.


Har ställt en vas med videung vid min sovplats.



Fina bra böcker ligger där bredvid i en hög. Läser just nu den som ligger högst upp. Tycker väldigt mycket om tv;serien, men boken är faktiskt till och med bättre. Grantchester, heter tv;serien.



Utomhus har vädret visat sin finaste vårvintersida. Det är så fantastiskt skönt att sitta ute på en lä plats och känna den solens varma strålar. Jag har skämts för denna årstid förut. Tyckt att Norrland varit en sådan ful plats i jämförelse med södra Sverige. Men det tycker jag inte på något vis nu mer. Jag älskar vårvintern och våren här uppe. Vårblommor som jag kan längta efter så det värker i mig kan jag köpa i blomsterbutiken och njuta av inne tills dess att de börjar växa ute.


Det är en sådan skön känsla att vara tillfreds med den plats och årstid man lever i just nu. Att hela tiden längta efter det som snart ska komma kan bryta ner en och göra att man slutar att njuta i nuet. Jag har arbetat med mig själv nu flera år med att försöka se det bra som varje tid på året har att ge och fokusera på det istället för att det där som jag tycker är jobbigt.
Just nu är en fantastisk tid att bara sitta still på varmt underlag på en soffa gjord av snö och suga åt sig allt vad man kan av solen. Ingen gräsmatta behövs krattas, ingen rabatt behövs arbetat med, ingen vägg målas osv. Och är du en sådan som inte kan sitta still utan behöver ha något att göra. Gräv snygga gångar i snön till förråd eller annat. Gör en snökoja till barnen. Eller börja skrapa en vägg på ett hus, det går absolut att börja med redan nu. 


Själv är jag av den lata sidan och sitter gärna och lapar sol, fikar eller stickar på min stickning.


Min älskade man däremot har ingen ro till att bara sitta still, han längtar påtok för mycket efter sin diskgolf för att göra det. Mitt på gården har han grävt fram sin diskgolfskorg och kastar gärna sina diskar. (Måste få tillägga att denna putt satte han på ett kast.)


Hihi, korgen går nästan inte att se.


Hoppas du har det bra i vårsolens glans vare sig det är i snöklädda platser eller bland blommande vårblommor, eller allt där emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar