fredag 27 april 2012

vår, sommar, höst eller kanske vinter?

Tack gode Gud för ljuset! Visst är det väl ändå härligt att det är ljust så länge om kvällarna :D

Jag har många gånger försökt bestämma mig för vilken av årets årstider jag bäst tycker om. Men det går lixom inte.

 Våren, den del av våren då snön nästan helt är borta och musöronen börjar visa sig på träden, gör mig så glad och lycklig och full av livslust. Att få städa bort ute i naturen efter vintern, sitta i solen och njuta och lyssna på storspovens underbara sång eller att bara få strosa runt ute i naturen och njuta av dess nya livsglädje. Dessutom har man ju alla de varma och härliga dagarna framför sig.

 Sommar, underbara sommar! Sommaren är för mig..... svår. Förstå mig rätt nu, jag älskar verkligen sommaren, men oftast är det "drömbilden" av den svenska sommaren man älskar mer än den verkliga sommaren. Jag går hela vintern och längtar efter sommaren och har så många förväntningar på vädret och allt man vill kunna och hinna med att göra. Det är lite som när man länge, länge längtat efter att se en viss film på bio och lixom byggt upp så många förhoppningar på hur bra den kommer att vara. När man sedan äntligen sitter där i biosalongen och får se filmen kan inte filmen uppnå alla inre bilder man byggd upp i huvudet hur den ska vara och man blir helt enkelt besviken. Filmen behöver egentligen inte ha varit dålig, men den har bara inte helt uppnått alla ens föreställningar.
Om sommaren bestod av många varma, dock inte alldeles för varma, dagar med ljumma vindar och med några få regniga dagar. Om det inte skulle finnas så mycket mygg, brämsar, flugor och andra jobbiga småkryp. Och vore en månad längre. Då, då skulle jag nästan kunna säga att sommaren vore min favorit månad.

 Hösten, det är en fantastisk årstid. Jag älskar hösten, dock måste jag alltid i början av hösten sörja lite över att sommaren tagit slut så jag kan inte riktigt helt njuta av den helt. Annars så njuter jag för fullt av höstens alla dagar. Ja, faktiskt alla dagar. De varma soliga med den klara luften och även de ruffiga, regniga, stormiga. Man känner sig så levande i höstens alla dagar.

 Vintern. Ja vore den mycket kortare skulle jag även tycka om den väldigt mycket. Vi kan säga så här, jag älskar vintern vissa dagar. Det är helt enkelt livet att få swischa fram på ett par slalom skidor nedför en brant (lagom brant) backe som aldrig tar slut, att ligga på ett renskinn i en snögrop och lapa sol eller att se stora snöflingor sakta dala ner mot jorden inför jul.

Nej jag kan nog aldrig bestämma mig för vilken årstid som är den bästa. Tycker så mycket om dem allihopen. Jag är väldigt nyfiken på vad du tycker..

2 kommentarer:

  1. Hösten är min favorit. I mitt tycke den vackraste årstiden med alla dess färger och så frisk luft!Man kommer tillbaka till vardagen igen efter sommaren vilket jag oftast tycker är skönt. Blev nog min favorit i september år 2007 så det kan ju även ha med det att göra ;)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar nog våren, särskilt maj månad... det händer ssåå mycke ute i natruren då... Snön smälter,,, värmen kommer... allt står och väntar och stampar för att få spira ut sin skönhet.... mor din

    SvaraRadera