måndag 28 november 2016

Novembermörkt


Morgonen började mörk och svart. Att det kan vara så mörkt då man tvingas dra sig själv upp ur sängen. Jag är totalt noll morgonmänniska och kliver inte gärna upp före nio. Denna morgon kändes det extra tungt då sömnen varit skral eftersom min lilla febriga ettåring legat som en liten orolig larv tätt intill mig och hostat och hostat. Stackars liten.
Men det var bara att ta sig upp. De två små tjejerna som egentligen skulle få sovmorgon hade noll lust till det utan ville upp. Storebror som var tvungen att kliva upp för att komma till skolan var tvärt emot jättetrött och hade noll lust till att följa med upp ur sängen och ner till köket. Jag förstår honom så mycket och det svider så inom mig då jag måste tvinga upp honom.

Eftersom så ljusnar det på ute och himlen lyser i vackra färger. Jag tokstädar i vårt badrum för att hålla mig vaken, skurar väggar och golv.


För ett par år sedan var jag så sugen på pyssel hela tiden. Nu är längtan desto mindre. Men då lillan tjatar och tjatar på att få pyssla måste jag ju tvinga fram lite pysselkänslor inom mig. Medan minstlillan däckat i soffan gör vi varsin smällkaramell.




Fina blev de.


Till er nya följare kan jag låta berätta att jag är smått tokig i tomtar. För att inte vårt hem ska svämma över av tomtar har vi bestämt att jag bara får köpa en tomte om året. Denna gröna fina är årets tomte. Fick den av min svägerska nu i höst. Den har stått hemma i hennes farföräldrars hem och jag tycker att den är helt underbar.


Minstlillan däckade som sagt totalt en timma innan lunch och sov sedan i timmar.


Det finaste pyntet tycker jag är det som är från naturen. Enkelt och vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar