torsdag 24 november 2016

Sol och vackert


Äntligen sol! Sol som lyser på vit snö, ja det är så vackert så man får dåndimpen. En annan sak jag tycker väldigt mycket om är speglingar i vatten. Tittar ibland mer ner i vattenpölar, sjöar eller annat vatten mer än vad jag tittar på det som speglar sig i det. Det är som att kika ner i en annan värld.



I och med de bliväder som varit de senaste dagarna har vi nästan fått vårfloder här kringom. Känns lite konstigt, men fint. 


 Bättre bild än den igår visst!? Den lilla snön som kom i natt ligger ännu kvar, så mycket finare det blev. Dessutom har den bitit sig fast i isen och vips är det inte halkigt längre. Just nu gläds jag jättemycket åt det vita, men jag anar att den snart kommer att regna bort den med, men det kan man ju blunda för en stund.


Och solen, ja så mycket glädje den ger. Just till vår gård når den inte riktigt ner så här års, men nere på åkern där lyser den. När minstlillan somnat i sin vagn tog jag mig en liten promenad ut i solen.





Bara det där att det ligger ligger lite vitt på taken, det gör så mycket.


 Inne går det sakta framåt. Städar ett litet hörn i taget, för att sedan vända mig om och städa där och sedan vända mig åter tillbaka till det första hörnet för att finna att där är åter stökigt. Ja så fortsätter det om och om igen.




Det är härligt att kunna kika ut genom köksfönstret och se solens strålar på åkern och berget.



Storebror kom och hjälpte mig att ta fram kyrkan. Försöker numer att inte köpa mer julsaker, men det är ju så svårt för det finns ju sååå mycket fint. Jag börjar förvisso att bli mycket duktigare. Men det är som kul att ha något att leta efter. I fjol letade jag efter en sån här fin julkyrka och min faster Anna hittade denna åt mig på vår second hand butik Fyndet här i byn. Så glad jag är över den.
I år letar jag efter en sån där träjulgran som kan stå och som som har små ljushållare längst ut på grenarna där man kan sätta granljus. Har inte hittat en ännu och vet inte heller om jag det gör, men det är ju att ha något att kika efter.

Nu blir det mycket advent och jul på min blogg framöver. Jag hoppas inte att det ska skapa en massa julstress för dig. Jag vill mer ge dig något fint att titta på och njuta, inte känna "neeej jag vill också, men jag hinner eller orkar inte!!" Hoppas, hoppas att jag får ge dig det första.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar