tisdag 19 november 2019

Vit snö mot röda stugor och fastfrusna resenärer


Röda gårdar är bland det vackraste som finns vintertid. Kontrasten av det röda mot det vita. Körde förbi denna vackra gamla gård häromdagen, ställde bilen utmed vägkanten och drog fram kameran och tog några bilder. Här på denna gård har det röda nästan nöts bort och det svarta framträder mer och mer. Ack så vackert.


Ja nu blev du allt bra förvånad, visst? En bild på en laduknut hade du väl aldrig väntat dig på min blogg? Undrar egentligen hur vansinnigt många bilder jag äger på husknutar, laduväggar, haspar, snickarglädje och rostiga beslag. Kan bara inte få nog av dem och det jag inte kan få nog av bara måste jag fota.












Gamla skraltiga lador som står ute på fälten tycker jag också så mycket om.



När jag cyklar till jobbet och sedan hem igen har jag skymtat en stor vit massa långt bort på åkern bortom Ånäset. I början av september förstod jag att det var en flock med svanar som samlats för att invänta alla i gruppen för att sedan flyga tillsammans till varmare breddgrader.
Men nu, i slutet av november. då jag fortfarande kan ana denna vita fläck, blev jag nyfiken. Kan det fortfarande vara svanarna? Inte är de väl kvar ännu? För att stilla min nyfikenhet tog jag bilen och körde så när jag kunde.


Och joru minsann, där stod de. En hel hop av vita och några gråbruna svanar. Fascinerar mig över att de inte frusit fast i den kalla marken med sina platta stora fötter.







Undrar när de tänkt lämna detta kalla rike och flyga vidare? Ska bli intressant att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar