söndag 11 januari 2015

Lite fjolårsklappar


Julen är nerpackad, så när på några julgardiner och någon enstaka stake. Och nej inte julgranen förstås. Granen jag högg i år är så otroligt fin så vi kan bara inte slänga ut den. Tillslut måste vi förstås, men inte riktigt ännu.


Ute faller snön av bara den. Det blir ett evigt snöskottande.


Barnen fick så fina julklappar detta år, eller ja förra året menar jag förstås.. Storebror fick bland annat en hel del smålego. Stora delar av julhelgen bestod av att han tillsammans med sin farbror eller någon av sina morbröder satt och byggde. Vet inte riktigt vem som var mer lyrisk, den yngre eller någon av de äldre. Trevligt hade de i alla fall.


På väggen i lekrummet sitter nu två magnetremsor som barnen fick i julklapp att hänga upp sina teckningar på. Den som fick, enligt mig förstås, de finaste julklapparna denna gång var lillasyster. Titta bara på denna underbart fina lilla dockbarnstol.


Den hade barnens farmor då hon var liten. Så roligt att den finns kvar och är i så bra skick.


 Lillans favorit lek just nu är att leka doktor, så av oss fick hon detta fina doktorkitt i trä


Av sin mormor och morfar fick hon bland annat detta fina Findusmemory i trä. Älskar många av de fina bilderna, särskilt kon längst ner till höger.

Jag känner mer och mer för var år som går hur lite jag behöver få julklappar. Jo en vill jag nog ha, men sedan är jag rätt så nöjd. Fick i år två ljuslyktor som barnen gjort själva och "En julsaga" av Charles Dickens av min store lillebror Andreas, ännu en ful trätomte (en sådan där ful en som är så ful att den blir förunderligt fin) av min faster plus några fler små saker.

Det roligaste var att få se på när barnen öppnade sina paket. Lillan, som är 3 år stod för julens bästa kommentar då hon öppnade ett av sina första paket; "Hurra, jag fick en låda!!", utbrast hon då kinderägg kartongen visade sig under julpappret. Storebror blev absolut mest glad över en liten skeletthand som lyser i mörker som han fick av sin lillasyster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar