onsdag 20 maj 2015

Orkeslös och full av ork..


 Gårdagen satt jag i soffan med min lilla mest hela dagen. Kände mig värdelös och orkeslös. Sjönk hela tiden ner i mina egna tankar och funderingar, utan att med egen kraft ta mig ur dem. Vänner som mår dåligt, svärmor som jag varit så nära att mista..

Maken arbetade med huset och storsyskonen lekte, nästan helt utan bråk, där ute och här satt jag och gjorde ingenting. Jag har längtat efter att slippa den tjocka magen för att få ork till att göra något och nu ville den ändå inte infinna sig.
Kände mig så usel tills mannen kom in och frågade hur det var. "Värdelöst, jag gör ju i n g e n t i n g", svarade jag. "Det är väl inte så konstigt att du inte orkar något, du har ju just fött barn och blivit mamma till en helt ny liten bebis." 
Jag vill så mycket, men ibland är det skönt att höra från någon annan att man har rätt till att faktiskt inte göra någonting.


Idag har jag tack och lov känt mer lust. Jag och barnen bestämde i vintras, för att ha något att se fram emot, att vi skulle ha en lekstugefest nu i sommar. Nu har vi bestämt datum och delat ut inbjudningskort. Då är det bara att börja baka.
Jag och guldhatten där på bilden gjorde i ordning bulldegen då syrran och pappan var och handlade. Då degen jäst klart var det bara att börja dega.


MUMS så gott det är med nygräddade bullar. Dock tillät barnen bara att vi endast fick en ynka bulle var att äta idag till mellis. Resten skulle stoppas i frysen och sparas till festen.. Lite väl hårt tycker jag, meen det var bara att ge med sig..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar