söndag 3 maj 2015

Tidlöst


Hade ju tänkt vänta med blomplanteringen tills efter att bebisen tittat ut. Men då den helt enkelt inte visar någon lust till det så jag och lillan påtat på med lite fina penséer. Lillan fick köpa några att ställa vid lekstugan och hon var så duktig på att fylla på med jord och vattna.


 Nu är de så små och tar nästan ingen plats i krukorna, men vänta bara snart är de stora och yviga.


 Valborg firade vi hos min farbror och faster. Älskar att sitta vid en majbrasa och drömma mig in i den lekande elden. Det är något speciellt med majbrasor. Nu är definitivt vintern slut och våren får helt ta över.
Och våren är verkligen här. Fåglarna kvittar och sjunger som att det inte fanns någon hejd på dem. Högst av allt älskar jag storspovens underbara läte. Måste stanna upp, blunda och bara njuta av dess toner. 


Roar mig som bäst på med att kratta gården, hänga tvätt, fixa mat och lite ett och annat här hemma. Glädja mig åt barnens underbara skratt och lek eller att försöka styra upp ett stundande bråk mellan dem.

Lite fånigt kanske, men jag önskar mig en ny tvättkorg. Den jag har passa utmärkt till dess syfte, meen den är ju så ful. Dessutom är den trasig på ena sidan, efter att få ta emot ett aggregation utbrott från mig någon gång i vintras. Brottas ständigt med att vilja köpa nytt, istället för att gagna det jag redan har. Har blivit mycket bättre på det, men det är svårt. Kan ju i och för sig alltid önska mig en ny i födelsedagspresent, det är ju bara en månad kvar tills dess. 

Tiden står nästan stilla då man väntar och längtar efter något. Älskade barn, kan du inte ta och komma ut snart! Det är en förmån att få vara gravid, men nu börjar jag bli riktigt less. Tiden har också stått stilla här hemma av en annan orsak. En av mina nära har blivit väldigt sjuk och det gör så ont att bara kunna stå och titta på. Sådant man inte vill ska hända, har hänt och livet får en annan vändning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar