måndag 2 november 2015

Höstlovet


Nästan hela höstlovet spenderade vi hos barnens farmor och farfar. Här ligger minstlillan på fårskinnet intill kaminen hos dem. Sparkdräkten hon har på sig fick min man då han var bebis.


Det hanns med allt möjligt under veckan. Lillan och farmor bakade bullar, vi simmade i badhuset, pysslandes, lagade mat, åkte till en second hand butik, lekte, gick ut på picknick och ja en hel del mer..



Mitt under bakningen upptäckte vi att kaveln de använde var hela 100 år gammal (!) helt fantastiskt galet. Min lilla tjej heter ju Emylinda och denna kavel användes av Emylindas farfars mormor som hette Emelinda (kallades för Emy) och som min dotter då är döpt efter. Rätt coolt, tycker jag i alla fall. 


Under fredagen snöade det faktiskt lite. Det var minusgrader ute och hela världen alldeles frostigt vacker. Tog mig en liten promenad med minstlillan i vagnen, kameran följde också med förstås.



Till och med spindelnäten var klädda i frost.





På fredags eftermiddagen tog vi en utflykt till mulleskogen. Farmor och Farfar gjorde upp en liten eld och vi grillade lite korv till mellanmål.



Nu är höstlovet slut och vi har klivit in i en ny månad. Förut var jag inte så förtjust i November. Det kändes som en enda lång startsträcka till advent och varje vecka kändes som en evighet till att få julpynta. (Åååååh vad jag lääängtar!!!!!!!) Nu för tiden har vi lillans kalas att ordna med i början av månaden och jag och min man blev tillsammans den 16;e november för (det börjar vara några år sedan nu). Så nu finns det lite annat att störa jullängtanstankarna med.
Vi ses här snart igen hoppas jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar