onsdag 4 november 2015

I dagarna hos oss


Min rara man hjälpte mig här om veckan att rensa ut bland alla barnkläder. Jag har en låda med absolut "måste spara kläder". Kläder jag och Robin haft då vi var små och sådana där kläder som barnen fått som jag tänk spara och ge dem om utifall de själv skulle få någon liten knodd någon dag. Ju mindre storlekarna blir, desto svårare får jag att skiljas från dem. MEN det går bara inte att ha kvar hur mycket kläder som helst, så det är tur att jag har en man som kan hjälpa mig.  

Dessa knytbodys vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. De är lite för opraktiska för att använda, då det finns så många pillriga snören att knyta. På dagens bodys finns det knäppknappar, knappar eller dragkedjor vilket är betydligt mer praktiskt. Skulle kännas för hemskt att slänga dem, för att jag tycker att de är för fina. Äsch, de får åka ner i "måste sparas lådan" ett tag och vänta på sin dom.


Här hemma rullar annars livet på i faslig takt. Känner att jag inte riktigt hinner med. Till helgen kommer huset att fyllas av festligheter då lillan fyller 4 år och jag hoppas hinna allt jag tänk städa och fixa allt jag tänkt fixa.
Minstlillan är nu ett halvt år och var i går på sin sexmånaderskontroll och fick vaccinationssprutor i sina knubbiga rara små ben. Sprutorna är ju för en bra sak, men det är ju svårt för en liten att förstå. Gårdagskvällen fylldes av gråt på grund av "ajaj i benen". Efter en liten alvedonsupp blev i alla fall livet lite lättare.


Lillan klär numera ofta ut sig till en dam. Det ser så gulligt ut med den alldeles förstora solhatten och de stora pärlhalsbanden.


"Mamma, mitt rum är inte alls stökigt" påpekade storebror här om dagen. Hmm vet inte riktigt om vi har samma syn på vad som är stökigt eller inte..


Förra julen bestämde jag mig för att inte ta in en julgran nästa jul. Lovade min man det (som tycker att det där med julgran är ett eländigt förtret). Just nu vet jag inte riktigt om jag kommer att kunna hålla mitt löfte... Är så van att gå omkring hela året och snegla efter fina julgranskandidater. Har faktiskt varit riktigt duktig detta år och inte gjort det, men nu när det börjar närma sig kniper det i hjärteroten. En jul utan gran? Hmmm jag vet inte riktigt om det går...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar