tisdag 10 november 2015

Nytt i kök


November. Dagarna kan se så olika ut denna månad. Gnistrande vit och vackert frostig, vit av snö eller som idag då det var blött, blött och hela världen uppfylld av dova färgnyanser. Att ser som lite dystert ut till och med då solen försöker lysa upp.


Innan syrran skulle hämtas från förskolan och medan minstlillan sov ute i vagnen passade jag och storebror med att plocka kottar och annat smått som kan vara bra att ha till julens pysslande. Det är bra att passa på att plocka in redan nu innan snön hinner gömma undan allt, men också för att det ska hinna torka upp ordentligt.


Köket har fått sig små förändringar. Efter att syster E fått kökssoffan till säng har det känts lite naket i köket. Det saknas lixom en soffa. Idag kom min svåger förbi med en liten en som passar perfekt mellan det blå skåpet och den vita byrån.


Vet väl inte riktigt om brun är min favoritfärg. Då lusten och orken infinner sig ha vi tänkt måla om den. Frågan är ju bara vilken färg. Vit, blå, grå eller varför inte röd? Den får stå där den står och mogna ett tag.


I köksfönstret ovanför köksbänken hänger nu mera denna underbara pjäs. Riktigt vacker, om man frågar mig. Köpte den i lördags på second hand butiken Fyndet och den passa såå i vårt kök.



Skrev för ett tag sedan om en gardin jag köpt på Knut´n och den har nu fått hängas upp. Dock inte i ett fönster, utan i vårt skafferi (!). Det blev jättefint. Nu har jag tre skynken jag kan variera mig med, perfekt att byta plats på dem om man ledsnar. Efter jul brukar jag bli vansinnigt leds på att rött. Då kan jag hänga in det rödrutiga skynket som hänger under köksbänken i i skafferiet och hänga fram denna fina blå istället.


Blåbär, det är något särskilt med dem. Fina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar