fredag 2 juli 2010

Blixt och dunder..

Jag och Elias fick ett väldigt välkomnade hem..

Första natten vi skulle sova hemma i våra egna sängar efter resan blixtrade och dundrade det alldeles förfärligt förskräckligt hemskt ute. Helt plötsligt blev världen utanför alldeles ljus och en sekund senare riktigt brakade det loss ute. Nästan så att huset skakade till. Det kändes riktigt läskigt och vi tänkte att blixten måste ju ha slagit ned väldigt när oss. Det blev helt tyst i hela huset, inte ens frysen gav i från sig sitt vanliga surr. Strömmen hade gått och kom inte tillbaka för än nästa morgon. Dessutom började det lukta lite bränt i huset. Vi var rädda att det börjat brinna någon stans inomhus, men tack och lov var så inte fallet. Det var "bara" några adaptrar som gått sönder och gav i från sig den brända doften.
Jag skrev ju att vi anade att blixten hade slagit ner någon stan i närheten. Aldrig kunde jag tro att det var så nära. Den hade nämligen slagit ned i en tall cirka 5o meter från vårt hus (cirka 15 meter från grannars). USCH så obehagligt!

Blixten lämnade efter sig ett riktigt ordentligt spår i den stackars tallen. Ordentlig tur att den inte började brinna..

Börjar undra vad vi har flyttat till för ställe egentligen. Först jordbävning, sedan blixtnedslag. Vad ska hända här näst?

2 kommentarer:

  1. Ojdå, vad läskigt. Tur att inget hus blev träffat i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Ja USCH, det var riktigt tur.. Har ni bestämt er om lappis förresten?? Kramen

    SvaraRadera