söndag 3 juni 2012

En get!

Var ett bra tag sedan jag skrev ett "senaste nytt", så här kommer ett;

Emylinda


Lillan är som mest förnöjsam med livet. Särskilt om hon får vara med sin storebror, eller bara sitta och titta på honom när han leker.

Sitta ja, hon kan faktiskt sitta! Vilken fröjd. Under veckan vi var i Turkiet lärde hon sig att sitta riktigt bra. Nu kan hon vara med mycket lättare. Man ser ju mer av tillvaron om man sitter än om man måste ligga.

Hon vägrar fortfarande inmundiga allt annat än bröstmjölk från bröstet. Nej hon huskas faktiskt till och med om jag har pumpat ut mjölk och ger henne det med sked eller i flaska. Vilken tokfora. Men hon växer då som hon ska och följer sin viktkurva, så för hennes del är det ännu ingen fara. Fläsklerna blir bara större och större på henne, så att säga.

Fin, fina syskon

Elias


 Nu har Elias bara en vecka kvar på dagis, sedan börjar sommarlovet. Igår kväll hade vi sommaravslutning på förskolan ostkupan. Det kändes rätt så vemodigt, för ostkupan ska nämligen stängas och Elias ska börja på ett annat dagis till hösten. Elias har haft sådana underbara fröknar, så man vill inte riktigt släppa taget om dem. Men vad gör man.

Elias befinner sig i ett svårt mellanland. Jag pratar om sömnen. Han har fortfarande ett stort behov av att få sova en stund på dagen, men börjar bli lite svår att få i säng på kvällen. Försöker man hålla honom vaken en hel dag, smiter han ofta i väg vid fyra fem tiden och går och lägger sig någonstans och somnar. Då är det helt och hållet hopplöst att få honom att somna på kvällen, även om han bara fått sova några minuter.

Petra


 Har blivit firad på (åter igen) sin 25 års dag med pompa och ståt. Eller lagom poma och ståt rättare sagt. På lördagen kom mor, far och syskonen (som bor i norr), Åsa och Erik (som kom helt oanmälda - gillas!) och Maggan, Lars och deras äldsta dotter Sara med sina två flickor och Mona och hennes lilla kille. Inte alls tokigt, satt mycket och njöt av deras samtal.
Kände bara för att bjuda in några få personer på fika under söndagen. Det blir lätt så att man känner att man vill bjuda ALLA (eller jag känner då ofta så, för att jag tycker om så många och vill därför att alla de ska komma), men det gör oftast att man inte hinner med att sitta och prata med alla. Det slutade med att LG, Karin och deras lilla grabb och Jonny och Helena kom. Det var minsann en riktig fröjd :D

Inte blir man väl för gammal för ett födelsedagståg
 Jag är i valet och kvalet på hur jag ska göra med mitt hår. Jag längtar väldigt mycket tillbaka till mina korta frisyrer. Trivdes så bra med dem. MEN nu har jag ju sparat ut håret i flera år, så jag kan ju inte bara ta och klippa av mig det bara så där. Jo jag vet, jag har mycket svåra val framför mig ;P

Robin


 Har varit på sin livs första riktiga diskgolfs tävling i helgen. Det gick inte så superbra, men ändå inte sämst. Han hade det i alla fall väldigt roligt. Särskilt att få träffa och umgås med massa människor (män) som är lika frisbee nördiga som han och om inte ännu värre.  

 Han fortsätter att vara världens bästa pappa. Jag är så lycklig över att ha en sådan fin man och en sådan bra far till mina barn.


 Ja det var allt från mig för denna gång. Återkommer nog snart igen :D








 Och förresten, här får ni;

A smiling goat


2 kommentarer:

  1. Och vilken fin uggletröja på fina Emylinda! Så klart man kan ha födelsedagståg även när man fyller tvåsiffrigt (i dubbelt bemärkelse). Synd bara att vi inte kunde komma!

    SvaraRadera
  2. Jo den är så fin. Det eländiga är bara att jag knappt vågat använda den. Ett tag var det så att varje gång jag satte på henne den sket hon ner sig till nacken, det slog aldrig fel. Ojoj vad jag har skrubbat den för att få den ren :/

    Ja, men vi ses ju till midsommar! :D

    SvaraRadera