tisdag 30 januari 2018

Positivt tänk


Blommor är något som får mig att må bra. Om jag hade råd skulle jag gärna ställa små blommande blommor överallt i huset. Sitter ofta och förundras över dess olika skönhet.


En annan jag förundras över är vår vackra fina svarta katt. Ofta kommer han upp till mig och lägger sig i mitt knä, eller långt upp mot halsen på bröstkorgen likt en rund pälsboll. Bara om han får välja själv förstås, skulle jag ta upp honom i knät nej då passar det sig inte. Självbestämmande, det är vad denna katt och många katter med honom anar jag, vill vara.



Likt andra katter är han heller inte så förtjust i vinter och ligger hellre inne och kurar i någons knä eller på ett fårskinn i soffan istället för att springa runt i den kalla snön utomhus. I bland sitter han i fönstret och kikar ut med en bister min. Jag skulle gärna leva som en katt under vintern. Sova mest hela tiden, för små korta snabba visiter utomhus.


Något annat som står i fönstret är dessa fina tulpanlökar jag köpte hos byns blomsterbod här om veckan. När våren är långt borta känns det fint att få skapa lite vårkänsla inomhus istället.


Så otroligt vacker den är, som en polkagris i färgen. Nu kliver vi snart in i månaden februari, min värsta månad. Nej, jag tycker bara inte om den helt enkelt. Men jag ska försöka tänka positiva tankar och skapa vrår av lycka här och där. För visst är vintern vacker och det finns så mycket med denna tid som jag tycker om. Förra året lyckades jag faktiskt riktigt bra och jag har hopp om att göra den även detta år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar