fredag 14 september 2018

Hösten här kommer jag!


Än blommar det lite här och där i naturen och rabatterna. Plockade ihop en gul fin bukett. Tänk vad många gula fina blommor det finns. 


Buketten speglar sig fint i det runda blanka bordet. Gult, orange höstens färger. Hösten är här, älskade höst. Min tid om året.


Samtidigt som jag håller ett litet tag om sommaren och önskar att den kunde vara lite längre. Tar av mig barfota, sätter mig i solen och blundar och håller sommaren kvar i mina tankar ett litet tag till.


Men hösten är fin, så mycket gott den har att ge. Har blivit smittad av min son som varit hemma delar av veckan. Ingen feber har han haft men förkyld med ont i halsen, snuvig, hostig och huvudverk. Dricker varm svartvinbärssaft och hoppas på att snabbt bli frisk. Sonen med.



I rabatten växer det ännu. Funderar kring vad jag ska göra med alla kryddor som fortfarande växer frodigt. Kanske kan torka några av dem, eller kanske frysa in. Får forska på saken.







Det är många fina blommor som blommar om sensommaren och hösten. Jag får hålla i mig hårt då jag vandrar förbi på byns blomsterhandel för att inte köpa på mig fler. Försöker istället njuta av dem jag har.



Och nu äntligen är min islandströja Aftur helt klar. Alla knappar sitter fast och så har jag tvättat den för hand med ulltvättmedel. Så skön, nu är jag redo att vandra ut i hösten iklädd denna skönhet.




Har också köpt ett par nya promenadskor. Har under många år sneglat på ett par mörkgröna skor på nätet som jag blivit helt förälskad i. Dansktillverkade med återvunnet material. Men jag äger redan ett par promenadskor, fula förvisso, men gångbara. Nu hände det sig att de gick sönder och jag fick äntligen leta mig ett par nya. Kikade in på hemsidan där jag hittat de gröna och fann dessa ljusgröna istället till halva priset. Sicken lycka alltså. Hösten, här kommer jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar