onsdag 26 september 2018

Kvalité


Jag har börjat att älska att sticka. Har alltid gillat det, men nu älskar jag det. Känner mig modigare och vill börja lära mig mer. Har förut stickat det jag vet att jag kan, men nu vill jag utvecklas. En sak jag har börjat att tänka på mer kring mitt stickande är på garnet jag använder. Har aldrig varit riktigt medveten om garnets inverkan på stickprocessen. Jag har stickat av det som funnit tillgängligt och bara tittat efter vilken färg garnet har. Nu längtar jag efter mer kvalité. När man väl har smakat på det är det svårt att sluta. Önskar mig garn som jag vet mer om, vad som finns i och hur det tillverkats.
Beställde detta vackra röda garn hos Organic knitters.


Det ska bli en sjal till mig själv. Har aldrig förr stickat en sjal så jag känner mig rätt nervös för att börja ta i tu med projektet. Mönstret på sjalen heter Together och är skapat av Pia Kammeborn. Denna sjal vill jag sticka för att sedan använda den många, många år framför.


Jag tycker väldigt mycket om rejäla sockgarn. Garnet som jag stickat dessa sockar i heter "Sju bröder" och jag har blivit väldigt förtjust i det. Garnet finns dessutom i massa ljuvliga färger. Dessa två par ska få värma fötterna på min man och min svägerska Frida. Har kämpat nu ett bra tag med att sticka mönsterstickning. Jättejobbigt, men efter många upprepningar har jag nu fått dessa färdiga och känner mig faktiskt rätt nöjd med dem. Nu vill jag gärna sticka mer. Kanske inte just dessa mönster för tillfället, men känner mig inte lika rätt för att ta i tu med flera färger.
Detta garn är väldigt slittåligt. Jag har stickat ett par sockar till mig själv i detta garn. Är farlig på att nöta hål på sockar, men har nu efter att ha använt dem nästan dagligen i ett års tid ännu inte sett en tillstymmelse till hål.


Garn fascinerar mig, blommor likaså. Köpte dessa två blommor på Lövångers skördemarknad. Så vackra båda två. Jag hoppas att de ska trivas i min rabatt.





Livet just nu är inte på topp. Men jag gläds över alla människor som finns runt omkring mig.


Inte bara människor, utan också våra fina djur.


Lovade lite fler bilder från vår helg. Efter att vi varit på Gudstjänst på söndagen åkte vi till en liten sjö här i närheten och fiskade. Det blåste rätt mycket, men var trevligt ändå.


Naturen dessa dagar är helt oslagbar. Så vacker.


Minstlillan, som var klädd som en som en färgexplosion tog en paus i fiskandet. Hon är en riktigt hejare på att kasta kastspö. Trots sin gummiring istället för fiskkrok hoppades hon på att kunna få "stoooora pickar".


Vi gjorde upp en eld och grillade korv, marshmallows och kokade kaffe. Självklart tillkommer det alltid gnäll och bråk som är svårt att komma i från. Men i det stora hela hade vi en riktigt härlig eftermiddag tillsammans. Kvalitetstid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar