torsdag 13 maj 2010

En dag i stan.

Jag har vart på en tripp helt ensam för första gången sedan Elias föddes. Det må jag säga, det kändes väldigt ovant, men skönt.
Vaknade på morgen av att Elias låg och knorrade och snurrade runt i sin säng. Så jag steg upp, bytte blöja på min blide son och gav honom välling. Stoppade i mig själv lite frukost, hivade över sonen till sin morfar och bad Robin skjutsa mig till bussen. Sedan bar det av mot stan (alltså stan som i Umeå, inte schtäään som i Skellefteå..) Vilken fröjd att få strosa runt hit och dit, precis dit man själv ville.
Det är ju bara en sak med mig och stan som inte riktigt går i hop. Eller egentligen passar det alldeles förträffligt ihop, det är väl egentligen jag, stan och min plånbok som inte är någon vidare bra kombination.
Får ofta en mycket märklig uppenbarelse frambringat för min inre syn när jag går på stan. Att jag bara måste ha, ha och åter HA en massa grejer. Faller dessutom för alla försäljares knep.
Köpte bland annat ett par nya skor (vilket jag för övrigt faktiskt var i ett stort behov av, trot eller ej). När jag stod där i kassan frågade hon mig om jag ägde något att impregnera skorna med. Näe, svarade jag dumt, vilket ledde till att jag lämnade affärn inte endast med ett par skor utan även en alldeles för stor sprayflaska med universalimpregnering som även kostade lite för mycket.
Eller när jag var inne i en butik och provade schorts (som jag absolut inte var i behov av) fick jag så mycket bra hjälp av det snälla butiksbiträdet att jag kände mig bara helt tvungen att köpa dem. Annars skulle ju all den tid hon lagt ner på mig bara gå till spillo.
Det var 20 procent på allt i en butik. Ah! tänkte jag och glömde helt bort att titta på prislappen utan tänkte bara; rea rea rea! Kom ut från butiken med bland annat ett par byxor till Elias som trots rean kostade på tok för mycket. Som dessutom inte gick att lämna tillbaka eftersom att butiken skulle upphöra.
Vilket fasabrak! Att jag aldrig lär mig.

Det var trots allt en mycket härlig dag. Fick avsluta den med att hälsa på Tommy, Helena och söta Ester i deras fina nyinköpta hus :D Dit även Robin och Elias kom senare på eftermiddagen. Där blev vi bjudna på grillat och mycket trevligt sällskap. Vår bil fick sig även bekanta sig lite närmare med Tommys högtrycks tvätt och grovdammsugare. Vilket den var i stort behov av.
Elias fick känna på hur det var att ha en beundrarinna. Han satt där och gnagde på ett lock medans Ester med stor beundran i blicken satt och tittade på honom. Varje gång han tittade på henne log hon sitt alldra härligaste leende. Han verkade dessvärre inte så brydd utan ägnade mest sin uppmärksamhet till locket. Ja si karlar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar