torsdag 27 oktober 2011

pippi tröja/or :)

Nej, jag har inte fött barn än...

I går fick jag sådan väldig energi och städade och fejjade hela förmiddagen. Var så inne i städandet så att jag nästan glömde bort att äta. Upptäckte efter ett tag att jag började känna mig snurrig och att händerna skakade och vibrerade när jag försökte hålla dem stilla. Inte så bra kanske, men städat och fint blev det i alla fall.

Idag är jag istället rätt så slö.
Har pysslat med att stoppa tjockstrumpor hela förmiddagen. Vilket är SÅ tråkigt. Och jag måste medge att jag är riktigt usel på det också. Många hemmafruar från förr skulle vända sig i graven om de såg mina försök till stoppningar. Har dessutom inte riktigt tålamod till det, så vi får väl se om jag någonsin blir klart.

Jag har en konstig förmåga att inte lyckas färdigställa saker jag börjat på. Har flera hantverk här i mina vrår som bara ligger och väntar på att få bli klara. Började exempelvis på att brodera en duk för många herrans år sedan. Den är helt klar förutom att det saknas en liten ros som jag bara inte fått mig till att brodera dit.
Fick av mamma i julklapp ett mönster och garn till ett par jättefina låånga strumpor. Hade helt glömt bort dem tills för någon vecka sedan då jag återfann dem och började genast sticka, som en galning faktiskt. Gjorde nästan ingenting annat än att sticka. Nu är en klar och den andra är bara påbörjad och ligger nu och bara väntar på att få bli klar den också så att jag kan använda dem. Tänkte om jag erkänner mina synder här för er, kanske jag blir lite mer ordentlig och lyckas färdigställa mina åtaganden..

En som är mycket duktig på att färdigställa det hon påbörjat är min kära mor. Jag har väldigt länge velat ha en Pippi tröja. Men jag är ju högst medveten om mina brister så att köpa garn och mönster till en skulle vara som att ge timmer åt min man och säga bygg ett hus, det skulle aldrig bli klart (förlåt Robin, men det är sant). Haha, jag kanske skulle få ha på mig den till min egen begravning....möjligtvis.
Min mor har nu i alla fall stickat en åt mig, inte bara det, en till Elias och bäbisen också. Sådana överraskningar gör mig mer än glad.
Är dock lite putt över att det helt plötsligt blivit hur poppis som helst med att ha just en Pippi tröja. När jag började vilja ha en såg jag nästan ingen som hade en.

Här är söta Elias i sin. Jag får själv inte använda den efter stränga order från min mor. Magen måste bort först så att jag inte töjer ut tröjan. Den och bäbisens hänger nu på varsin galge i hallen och väntar på oss :)

Nu håller vi tummarna att det inte ska dröja allt för länge innan bäbisen har tänkt sig att komma ut!

1 kommentar:

  1. Va fin Elias blev i pippi tröjan !! Jag får väl se om det blir nån tröja till Robin oxå !! Kanske i en annan färg, vi få se .. Mor

    SvaraRadera