onsdag 28 augusti 2019

Augustisommar


Sensommar och jag har någon vecka föräldraledigt med minstlillan. Jag har plockat upp min sjal ur stickkorgen och stickar nu fram, tillbaka, fram och tillbaka med detta mjuka fina garn.


Morgonkaffet, det bästa kaffet på hela dygnet.


Det går nästan inte att förklara lyckan i blommor som man själv en gång tidigt i vårvintern satte ner ett litet frö i den mjuka mörka jorden, ser de små gröna bladen växa fram för att tillslut blomma ut till denna skönhet.






Minstlillans ståtliga solrosor är så höga att hon får luta huvudet långt bak för att kunna se upp till dem.



Bredvid dem växer mina luktärtor. För att de ska blomma ännu mer klippte jag ner nästan alla av de som redan blommar och gjorde en fin bukett till vardagsrummet.



Så himmelsk vacker. 



Jag har länge, länge suktat och letat efter ett stort, nött, gammalt, vackert skåp att ha här i vardagsrummet. Nu har jag gett upp det sökandet och tillsammans med min man skapat denna kreation istället.
Nederskåpet har jag köpt på Stenforsgård. Vitrinskåpet av en vän och spegeln på Fyndet. Köpte sedan färg som liknade en av alla nyanser i nederskåpet att måla vitrinskåpet och spegeln i. Jag känner mig riktigt nöjd.


Porslin är något av det vackraste jag vet.


På skåpet står just nu några av minstlillans solrosor och mina luktärtor.





Äntligen har min samling av porslin fått komma till en plats där jag kan se dem utan att de samlar damm.






På andra sidan vardagsrummet har klockskåpet fått ta tillbaka sin plats. Jo jg vet, här flyttas möbler stup i ett hit och dit. Det där med stora tunga möbler och en möblerska kaanske inte egentligen borde få bo i samma stuga. Men det kan liksom inte hjälpas. Tur att det finns många trasmattor att styra/putta möblerna på.



Väggvaser alltså. När jag nu fått upp ögonen för dem, så kan jag bara inte fatta att jag inte sett dessa små kreationer förut. Så fina och ett perfekt sätt att få in mer blommor i tillvaron.


Min lilla stickhörna.


Mjuka vackra garner.


Fynd och presenter i en salig röra. Tycker egentligen att jag borde försöka lära mig det där med att ha en sak och en blomma i var del av fönsterbrädet. Men det går bara inte, för jag fyller ständigt på mer fina små detaljer som jag först försökt ställa undan, men bara måste plocka fram då jag råkat hitta dem i sökandet efter något helt annat. Det är helt enkelt så här det får bli, plottrigt och på inget sätt luftigt.






Mitt senaste inköp. En lampskärm på en loppis och en lampfot på en annan. Nu ser de ut att alltid ha hört ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar